Sven Kums blikt zonder rancune terug op zijn afscheid bij Anderlecht
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties

Sven Kums trapt niet na naar Anderlecht en voelt zich goed bij Gent

Sven Kums blikt zonder rancune terug op zijn afscheid bij Anderlecht
Foto: © photonews

Het doet plezier om Sven Kums weer te zien voetballen. Bij Anderlecht werd hij aan de kant geschoven en was hij een tribuneklant. Nu maakt hij mee het mooie weer bij KAA Gent.

De Gouden Schoen van 2015 paste niet in de plannen van Vincent Kompany en KAA Gent bood hem voor het sluiten van de transfermarkt een reddingsboei aan. Het is niet leuk voor een voetballer om aan de kant geschoven te worden, maar anderzijds was Sven Kums wel blij dat er geen spelletje met hem werd gespeeld.

"De club is eerlijk geweest met mij en ik koester geen wraakgevoelens tegenover hen", benadrukte Kums de 'positieve breuk' met Anderlecht in Sport/Voetbalmagazine. Natrappen heeft ook niet veel zin, want Kums wordt gehuurd door de Buffalo's.

Thorup een "verrassing in positieve zin"

"Ik hoe me niet meer bezig met wat er bij Anderlecht aan de gang is. Af en toe denk ik dat ik ervaring had kunnen toevoegen aan het middenveld, maar daar heeft de club anders over beslist", aldus de middenvelder die bij Gent weer aan voetballen toekomt.

"Ik ben blij bij Gent. De ploeg is goed en er zit veel potentieel in. Zelfs bij de bankzitters en de spelers die naast de kern vallen", ging Kums verder. Ook over de samenwerking met trainer Jess Thorup is hij tevreden. "Een aangename man in de omgang die ook eens op tafel durft te kloppen. Een verrassing in de positieve zin", besloot Kums.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties