Zulte Waregem kijkt vooruit naar dé match van het jaar én heeft iets goed te maken aan de supporters

Zulte Waregem kijkt vooruit naar dé match van het jaar én heeft iets goed te maken aan de supporters
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De supporters van Zulte Waregem beleefden een bijzonder leuke avond voor de interlandbreak, met een knappe 6-0 overwinning tegen Cercle Brugge. En uiteraard waren er al verwijzingen naar de match van het jaar.

Zulte Waregem en KV Kortrijk, dat blijft kat en hond. En het gaat weliswaar beter met Essevee dit seizoen - zevende in de stand met 16 op 30, acht wedstrijden ongeslagen en vijf punten boven de Kerels in het klassement. 

Toch is het seizoen pas geslaagd als er ook tegen Kortrijk kan worden gewonnen. Twee jaar geleden was er de topschutterstitel van Harbaoui, gehaald onder meer tegen de Kerels (en Chevalier) in play-off 2 en werd er gekird van plezier. Vorig seizoen was het hélémaal anders: 5 wedstrijden, 5 nederlagen in competitie, Beker en play-off 2.

Batterijen opladen voor een hele grote wedstrijd

En dus moet het dit jaar anders. "Shoes off if you hate Kortrijk", zongen de fans al tijdens de 6-0 tegen Cercle. De wedstrijd in het Guldensporenstadion komt eraan en het is van moeten voor de spelers van Zulte Waregem. Dat beseffen ze ook.

"We gaan de batterijen opladen en er even van genieten, want als we terugkomen van de break hebben we meteen een belangrijke wedstrijd voor de boeg, een hele grote wedstrijd. We gaan focussen op die match vanaf nu", klonk het bij Saido Berahino.

Vlasico

"De overwinning tegen Cercle Brugge was voor de fans, we hopen dat ze ons werk appreciëren. De fans zijn belangrijk voor ons, we willen hen dit soort overwinningen ook gunnen. Ook in de derby uiteraard", aldus de goalgetter van dienst.

Ook Sammy Bossut kent het belang van de Vlasico: "De derby tegen Kortrijk is belangrijk voor ons en voor de supporters, die moeten we zeker winnen. Hopelijk kunnen we opnieuw laten zien wat we tegen Cercle Brugge hebben gebracht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties