Deze Anderlecht-spelers zouden kunnen profiteren van de komst van Vercauteren

Deze Anderlecht-spelers zouden kunnen profiteren van de komst van Vercauteren
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Nieuwe trainer, nieuwe kansen voor sommige spelers. Dat is wellicht ook het geval bij Anderlecht, waar Frank Vercauteren sinds kort aan de slag is.

Adrien Trebel 

Het meest voor de hand liggende geval is Adrien Trebel. De Fransman werd nooit omwille van sportieve redenen aan de kant geschoven, wel vanwege principes. Principes die van tafel werden geveegd toen Peter Zulj en Sambi Lokonga niet inzetbaar waren. Lokonga, die titularis zal zijn onder Vercauteren, zou overigens beter kunnen renderen met een speler als Adrien Trebel naast zich. 

Alexandru Chipciu 

Alexandru Chipciu werkt al sinds het begin van dit seizoen met de groep, maar hij werd niet een keer in de wedstrijdselectie opgenomen door Vincent Kompany. Nochtans zitten ze bij RSCA niet al te dik in de flankverdedigers. Najar is geblesseerd, Sardella is op zijn achttiende nog niet klaar voor een volledig seizoen op die positie en Saelemaekers wordt als winger ingezet.

Chipciu heeft nochtans troeven: fysiek sterk, hij kan over heel de flank werken en voor gevaar zorgen voorin (iets waar Sardella te weinig komt), hij kan scoren en leverde al veertien assists als speler van Anderlecht.

Anthony Vanden Borre 

Zeker geen oplossing op korte termijn, maar de comeback van Anthony Vanden Borre zit er toch meer en meer aan te komen. Zijn beste periodes kende hij bij Anderlecht en Genk onder... Frank Vercauteren. 

Als Vercauteren Cercle Brugge niet had verlaten voor OHL speelde hij misschien nu nog in het Venetië van het Noorden. Nu werkt hij toe naar een conditie op wedstrijdniveau en wie weet zit hij in de kern die in januari op winterstage gaat.

Elias Cobbaut 

Elias Cobbaut werd niet volledig aan de kant geschoven door Kompany en dat heeft hij wellicht aan zijn polyvalentie te danken. Hij speelde zowel in de as van de verdediging als op de linkerkant. Zijn stijl sluit wel niet helemaal aan bij 'the project'. 

Op de linkerkant zit Anderlecht met Sieben Dewaele, verdedigend sterker, iets steviger in het zadel, maar ook hij heeft zijn limieten. Vercauteren zou ook voor Cobbaut kunnen kiezen op links, om anderen, zoals Dewaele, op hun positie op te stellen.

Edo Kayembe 

Als Adrien Trebel om een of andere verrassende reden zijn weg naar de basiself niet vindt, zou Edo Kayembe weleens centraal op het middenveld kunnen opduiken. Hij is duidelijk steviger gebouwd dan zijn concurrenten en zou meer gewicht in de schaal kunnen werpen op het middenveld. Op dat vlak kwam Anderlecht soms tekort in de topmatchen.

Kayembe is polyvalent en past evenzeer in de politiek van 'In Youth We Trust', want hij is nog maar 21 en genoot zijn jeugdopleiding bij paars-wit, waar hij in 2017 zijn eerste profcontract tekende. Qua techniek zijn Trebel en Lokonga beter, maar Kayembe heeft zeker nog progressiemarge.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties