Sint-Truiden vraagt forfaitzege na stilgelegde derby tegen Racing Genk
Simon Wauters
Simon Wauters
| 41 reacties

Bij Sint-Truiden vindt men dat ze niet gestraft kunnen worden voor het (wan)gedrag van de bezoekende fans

Sint-Truiden vraagt forfaitzege na stilgelegde derby tegen Racing Genk

Sint-Truiden en Racing Genk verschenen vrijdag voor de Geschillencommissie Hoger Beroep naar aanleiding van de gestaakte Limburgse derby. Bij de Kanaries vragen ze om een forfaitzege.

Bondsvoorzitter Kris Wagner eiste dat de wedstrijd opnieuw zou worden gespeeld, zonder publiek. (lees hier) Iets waar ze zich bij Sint-Truiden niet kunnen bij neerleggen.        

                                                                           

Johnny Maesschalck verdedigde STVV: “Men kan alleen verantwoordelijk zijn voor eigen supporters, niet voor die van de andere club. De bondsprocureur verwijst naar het bondsreglement, maar opmerkelijk is dat iedereen het anders leest. STVV-fans hebben naar mijn mening niet de meest kwade reputatie en het zijn geen hamerslingeraars met olympische ambities.”

 “Feit dat wel ten laste kan worden gelegd van de supporters van STVV, is dat de match een eerste keer is stilgelegd. Maar daarna is er een laatste fase waarbij de STVV-fans niets mee te maken hebben. Er is dus sprake van gedeelde verantwoordelijkheid, Er kan STVV geen objectieve aansprakelijkheid worden aangerekend over de acties van de Genk-fans.

“Op 15 oktober nog heeft de Geschillencommissie Standard en Charleroi, nadat de match ook 10 minuten werd gestaakt, een boete te geven van elk 4.000 euro. Ik zie dan niet waarom ze nu tot sanctie zouden komen van puntenaftrek en een match achter gesloten deuren. Ik vraag redelijkheid en logica - je mag geen club aansprakelijk stellen voor gedragingen van andere supporters.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties