Moet Trebel Vercauteren bedanken voor comeback bij Anderlecht? Dit is de héél belangrijke rol die Bayat - wie anders? - speelde in dit verhaal
Redactie
| 7 reacties

Adrien Trebel maakt opnieuw deel uit van RSC Anderlecht

Moet Trebel Vercauteren bedanken voor comeback bij Anderlecht? Dit is de héél belangrijke rol die Bayat - wie anders? - speelde in dit verhaal

Adrien Trebel is back. En de middenvelder zal de komende weken en maanden wellicht niet weg te denken zijn uit het elftal van RSC Anderlecht. En dat is niet alleen dankzij Frank Vercauteren. Enter de rol van... Mogi Bayat.

Van de tribune naar de basiself. Frank Vercauteren deed wat iedereen verwachtte. De nieuwe coach van RSC Anderlecht zit op één lijn met Vincent Kompany, maar in deze beslissing had de speler-manager niéts in de pap te brokken. 

En jawel, Trebel was de ontbrekende schakel. Sambi Lokonga kreeg de vrijheid om te voetballen, Trebel recupereerde. Zijn grinta en vechtlust voegden peper en zout toe aan het paars-witte middenveld.

Nochtans deed Anderlecht er in het tussenseizoen alles aan om de Fransman te lozen. Er was een akkoord met Al Shabab, maar mevrouw Trebel had geen zin om in een zandbak te gaan wonen. Het jaarloon van zo’n drie miljoen euro werd in Saoedi-Arabië nochtans ook netjes behaald.

FC Nantes? Anderlecht wou niet weten van een verhuur zonder overname van dat monsterloon, de Franse topklasser kon het niet betalen. Ondertussen bleef Trebel ijzig kalm. En dat zit niet meteen in het karakter van de Fransman.

Mogi Bayat, who else?

Het Laatste Nieuws weet dat net dát de rol van Mogi Bayat is. De zaakwaarnemer had zijn speler aangeraden om professioneel te blijven, om de jeugd op sleeptouw te nemen en om verder low profile te blijven. En net daarom zijn al die spelers loyaal aan de in opspraak gekomen makelaar.

Slim gezien van Bayat. Anderlecht had een stok om mee te slaan als Trebel het ging uithangen. Inleveren op het loon, ontslag om dwingende redenen,... Het kon allemaal. Maar in de plaats daarvan was de Fransman een toonbeeld.

Enter Frank Vercauteren. Anderlecht 2.0 met Trebel 2.0? On verra...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties