Had Dury zijn huiswerk gemaakt toen hij over de geschiedenis van Zulte Waregem en Kortrijk sprak? Dit team telt het meeste (onderlinge) zeges
Redactie
| 7 reacties

KV Kortrijk en Zulte Waregem houden elkaar (min of meer) in evenwicht

Had Dury zijn huiswerk gemaakt toen hij over de geschiedenis van Zulte Waregem en Kortrijk sprak? Dit team telt het meeste (onderlinge) zeges
Foto: © photonews

Zulte Waregem kon niet lachen met het grapje van de stadionspeaker na de zesde opeenvolgende derby-overwinning van KV Kortrijk. Maar hoe zit het met de balans?

Meteen na de wedstrijd deed ook Francky Dury zijn beklag. “Het is jammer om daarmee geconfronteerd te worden. Het is wat het is. Maar ik denk dat we over de hele geschiedenis in evenwicht staan. Zulte Waregem heeft wellicht zelfs meer Europese wedstrijden en gewonnen bekercampagnes achter de naam staan."

Onze nieuwsgierigheid was alvast aangewakkerd. En dus werd een Chinese vrijwilliger de archieven van het Belgische voetbal ingestuurd. Gelukkig kwam de redacteur heelhuids en zonder noemenswaardige mentale problemen terug naar buiten.

Kortrijk telt meeste zeges in onderlinge duels...

In België speelden Essevee en KVK al 33 officiële wedstrijden tegen elkaar. De balans helt lichtjes over naar Kortrijkzaanse zijde met veertien overwinningen. Zulte Waregem won dertien keer en een eenvoudig rekensommetje leert ons dat de derby zes keer op een gelijkspel eindigde. We kunnen dus wel degelijk van een evenwicht spreken. 

In de Beker van België is Zulte Waregem met twee bekers duidelijk de betere. Kortrijk wacht nog steeds op een eerste eindoverwinning. In het seizoen 2011-2012 werd de finale gehaald, maar Sporting Lokeren bleek te sterk. 

... maar het palmares van Zulte Waregem is uitgebreider

Op naar Europa. Zulte Waregem was sinds het ontstaan - we houden dus geen rekening met wijlen SV Waregem - Europees actief in 2006-2007, 2013-2014, 2014-2015 en 2017-2018. In het Guldensporenstadion wacht met nog op een eerste Europees feestje.

Conclusie: Francky Dury had zijn huiswerk gemaakt vooraleer hij een reactie gaf.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties