4 heikele thema's bij Antwerp: "Van Damme en Yatabaré knokten voor elke bal" & "We mogen niet vergeten wat Bölöni gedaan heeft"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 7 reacties
4 heikele thema's bij Antwerp: "Van Damme en Yatabaré knokten voor elke bal" & "We mogen niet vergeten wat Bölöni gedaan heeft"

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

De ambities lagen nooit hoger dan nu bij Antwerp, maar de puntenoogst volgt niet. "Te weinig strijdlust" of "de schuld van Bölöni", horen we dan. We legden ons oor te luister bij Bart De Vré, een trouwe fan en de man achter het Youtube-kanaal 'Sfeer Royal Antwerp Football Club'.

Dinsdag kon u deel 1 van ons interview lezen, over de unieke sfeer tijdens KV Mechelen - Antwerp. Vandaag hebben we het met Bart De Vré over het voetbal van de voorbije weken en de goede resultaten die op zich laten wachten.

1. Verschil met Mechelen

De nederlaag tegen KV Mechelen was volgens De Vré meer dan terecht. "Ze waren beter en ze hadden er simpelweg meer zin in. Op voetbaltechnisch vlak hebben wij een betere ploeg. Bijna op elke individuele positie kunnen wij meer gewicht in de schaal leggen, maar er stond geen ploeg op het veld."

"De thuisploeg ging verder op het elan van vorig jaar. Ze bouwden verder op de titel en het bekersucces. Er zijn ook wraakgevoelens na heel het gedoe met 'Propere Handen' en het feit dat ze geen Europees- en bekervoetbal mogen spelen. Er hangt een sfeertje dat zegt; 'Wij tegen de rest'."

2. Gebrek aan vechtlust

Mechelen troefde RAFC met andere woorden af op het vlak van vechtlust en laat dat nu net datgene zijn wat Antwerp de voorbije twee seizoenen zo sterk maakte. "Het grote verschil moeten we bij de nieuwkomers zoeken. Mirallas en Hoedt zijn op technisch vlak zeer sterk, maar misschien voetballen ze wel te graag. Het verschil met bijvoorbeeld Van Damme of Yatabaré is groot. Zij knokten voor elke bal."

3. Te veel persoonlijkheden

Er zitten goede voetballers bij de nieuwkomers, maar ook jongens met een uitgesproken persoonlijkheid; sterke karakters in de kleedkamer. "Het is nog wat zoeken naar de juiste hiërarchie binnen de groep. Zo moet Defour volgens mij nog zoeken naar zijn plaats in de kleedkamer. Eens de leiders zich geprofileerd hebben, dan zijn we opnieuw gelanceerd voor een mooie periode denk ik."

"Een teambuilding van 2 à 3 dagen zou op dat vlak meer helpen dan enkele trainingsdagen. De laatste weken was het telkens hetzelfde liedje: een voorsprong en daarna een terugval. Dat zagen we de vorige jaren niet. Toen waren er jongens als Bolat en Van Damme die de ploeg vooruit stuwden."

4. Ligt de schuld bij Bölöni?

Als de resultaten aan de mindere kant zijn, dan wordt er al snel naar de trainer gekeken. "Het is toch veel te vroeg om nu al over een ontslag te praten, na enkele mindere matchen. We mogen echt niet vergeten wat hij voor de club gedaan heeft. In het eerste jaar wisten we ons al snel van het behoud te verzekeren. Dat was veel meer dan waar we op hoopten. En vorig jaar kwalificeerden we ons onder hem vrij makkelijk voor PO 1 en dwongen we een ticket voor de Europese voorrondes af", besloot De Vré.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties