BeNeLiga nefast voor kleinere clubs? Pro League-voorzitter Croonen spreekt tegen: "Het kan het probleem van 1B oplossen"

Clint Vens
| 39 reacties
BeNeLiga nefast voor kleinere clubs? Pro League-voorzitter Croonen spreekt tegen: "Het kan het probleem van 1B oplossen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Fase twee in de studie naar de haalbaarheid en potentieel van een BeNeLiga is opgestart. Bij de G5 kijken ze reikhalzend uit naar de resultaten, maar de kleinere Belgische clubs staan eerder afwachtend tegenover de nieuwe competitie.

De Kortrijks en Moeskroens van deze wereld dreigen namelijk uit de boot te vallen. Peter Croonen, voorzitter van KRC Genk én de Pro League, ziet ook voor de kleinere clubs uit onze competitie mogelijkheden.

Eén sterke nationale competitie

"Het is de intentie om elke profclub in België en Nederland tevreden te maken", vertelt Croonen aan Sporza. "Een BeNeLiga kan het probleem 1B oplossen bijvoorbeeld, omdat je dan een nationale competitie krijgt naast de grensoverschrijdende competitie."

"Er moet ook ongetwijfeld een goed sportief mechanisme zijn om te kunnen promoveren. De bedoeling is dat dat per land kan. Dat betekent dat je al snel 9 of 10 Belgische clubs kan laten proeven van het BeNeLiga-verhaal. Voor de meeste clubs kan dat sportief een promotie zijn."

Een BeNeLiga kan het probleem 1B oplossen bijvoorbeeld, omdat je dan een nationale competitie krijgt naast de grensoverschrijdende competitie

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties