Opinie De onzin van de midweekspeeldag voor sommige clubs: 'plezierreisje van 169 kilometer via de Brusselse ring'

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 1 reacties
De onzin van de midweekspeeldag voor sommige clubs: 'plezierreisje van 169 kilometer via de Brusselse ring'

De eerste midweekspeeldag in de Belgische hoogste voetbalklasse van dit seizoen is een feit. Voor sommige teams heeft die een aantrekkelijke affiche in de aanbieding, voor andere teams absoluut niet.

We kunnen ons al voorstellen dat de fans van Charleroi en Eupen dinsdag niet staan te popelen om hun favoriete teams op verplaatsing te gaan aanmoedigen. Of de Carolo's moesten natuurlijk een stiekeme passie hebben om tochten van 169 kilometer te maken op een doordeweekse avond over de Brusselse ring. En thuisploeg Oostende wil met een ludieke actie 620.000 biertjes verkopen -weliswaar op 9 november thuis tegen Moeskroen- nu de geruchten over financiële moeilijkheden de bovenhand nemen. Willen ze dat alleen op midweekspeeldagen doen, dan zullen er nog veel mogen volgen.

En hoeveel Panda's gaan we in het bezoekersvak van het Guldensporenstadion tellen? Dan mag Moeskroen nog van geluk spreken, want het had met Cercle Brugge een tegenstander kunnen treffen die minder dicht bij de deur lag. Om de fans tijdig te kunnen laten arriveren beginnen alle midweekwedstrijden om 20u30. Leuk, voor de mensen die de volgende dag moeten gaan werken. Donderdag 31 oktober, gevolgd door een feestdag, had een oplossing kunnen bieden met meer dan alleen maar Anderlecht - Gent, maar daar had blijkbaar niemand aan gedacht.

Verschillende clubs kunnen dus met recht en reden klagen over de ongelukkige timing of de afstand voor hun match op dinsdag of woensdag. De fans die de wedstrijd voor de televisie zullen volgen begrijpen we meer dan ooit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties