Twee klasbakken met nodige ervaring steken (eindelijk?) neus aan het venster dit seizoen: "Blij dat ik belangrijk kan zijn voor de ploeg"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 6 reacties

Twee klasbakken van KAS Eupen - Jonathan Bolingi en Nils Schouterden - steken (eindelijk?) neus aan het venster dit seizoen: "Blij dat ik belangrijk kan zijn voor de ploeg"

Twee klasbakken met nodige ervaring steken (eindelijk?) neus aan het venster dit seizoen: "Blij dat ik belangrijk kan zijn voor de ploeg"
Foto: © photonews

Tot op heden waren ze nog niet echt belangrijk kunnen zijn voor hun club, maar tegen KV Kortrijk brachten Jonathan Bolingi en Nils Schouterden daar komaf mee.

Bolingi kwam deze zomer over van Antwerp, waar hij niet meer dan een bankzitter was. Na een blessure kwam hij op speeldag 8 in de ploeg van Benat San José, maar het was wachten tot op een koude dinsdagavond in het Guldensporenstadion om de eerste goals van het seizoen te maken.

"We hadden deze overwinning echt wel nodig en blijven zo in een goede flow op verplaatsing", aldus Bolingi. "Ik ben blij dat ik eindelijk kon scoren. Deze goals zijn belangrijk voor me na moeilijke maanden, ik kom terug uit blessure."

Blij dat ik van waarde kan zijn voor het team

Nils Schouterden dan: naam en faam gemaakt bij KV Mechelen, STVV, OH Leuven en Westerlo, maar dit seizoen moeten knokken voor zijn plaatsje. Hij viel zelfs een paar keer naast de selectie en vierde op speeldag 13 pas zijn vierde basisplaats.

Met een assist kon ook hij belangrijk zijn: "Ik voel me heel goed momenteel en ik ben blij dat ik mijn waarde kan tonen aan de ploeg. Het doet veel deugd om zo'n wedstrijden neer te zetten. Dat ik als linksachter wordt uitgespeeld nu? Dat vind ik niet erg, ik draag mijn steentje bij en probeer zo goed mogelijk te spelen en ik kan ook mee naar voren trekken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties