Ex-spits van Racing Genk en SV Zulte Waregem: "Ze hebben geprobeerd om me pijn te doen, maar ik had de langste adem"
Arjen T'Sjoen
| 1 reacties

Ex-spits van Racing Genk en SV Zulte Waregem Glynor Plet werd gepest in Turkije

Ex-spits van Racing Genk en SV Zulte Waregem: "Ze hebben geprobeerd om me pijn te doen, maar ik had de langste adem"
Foto: © Photonews

In 2012/13 en 2014/15 speelde de Nederlandse targetspits Glynor Plet in de Jupiler Pro League bij Racing Genk en SV Zulte Waregem. De aanvaller speelde nadien in diverse landen en maakte in januari 2017 de overstap naar het Turkse Alanyaspor.

In het Nederlandse blad Voetbal International kwam Glynor Plet terug op die periode: "Ik had een hele goede periode in Israël bij Maccabi Haifa. Ik speelde er goed en kon een transfer maken naar de Turkse competitie bij Alanyaspor." Na nauwelijks een wedstrijd werd de coach die Plet er graag bij wou aan de deur gezet: "De nieuwe trainer kende me niet en hoefde mij dan ook niet in zijn selectie. Ik ging op gesprek bij de voorzitter en die vertelde me dat ik gewoon moest weggaan, maar ik wees hem op het getekende contract."

De Amsterdammer bleef op die manier vastzitten in Turkije: "Hoe langer ik bleef, hoe irritanter ze het daar vonden. Het voelde als een celstraf van twee jaar zonder dat ik iets gedaan had. Ik moest drie keer per dag trainen en me om 6 uur 's ochtends op de club melden en verschillende uitleenbeurten vielen in het water. Ze wilden dat ik alles zou laten liggen en weg zou gaan." Plet hield uiteindelijk vol en zag zijn contract afgelopen zomer aflopen. Hij is nu aan de slag in de Nederlandse tweede klasse bij Telstar en maakte na 11 wedstrijden 4 doelpunten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties