📷 Throwback Thursday: 3 jaar geleden werd John Bico op de keien gezet bij Antwerp
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 12 reacties

Throwback Thursday: 3 jaar geleden werd John Bico op de keien gezet bij Royal Antwerp FC

📷 Throwback Thursday: 3 jaar geleden werd John Bico op de keien gezet bij Antwerp

Op Throwback Thursday blikken we terug op historische of ludieke voetbalfeiten die exact X aantal jaar geleden plaatsvonden. Vandaag dag op dag drie jaar geleden, op 14 november 2016, werd John Bico bedankt voor bewezen bij Antwerp. Sindsdien is er veel veranderd bij de Great Old, héél veel!

15 oktober 2016: Patrick Decuyper, toen nog de sterke man bij Antwerp, stelde enkele dagen na het ontslag van Fred Vanderbiest John Bico voor als nieuwe sportief manager en David Gevaert als trainer.

De samenwerking met Gevaert, die het seizoen daarvoor ook al aan de slag was bij Antwerp, liep al snel op de klippen en Bico greep in door  Sadio Demba en Jeffrey Rentmeister weg te halen bij WS Brussel. Bico had bijna de volledige Antwerp-aanhang tegen zich.

14 november 2016: Nog geen maand later, na een 5 op 12 zette Antwerp de samenwerking met Bico stop. Ook Rentmeister en Demba werden bedankt voor 'bewezen diensten'.

De Decker depanneert

Toen is het heel snel gegaan voor de club met stamnummer 1. Wim De Decker mocht in het seizoen 2016/2017 al even depanneren als T1 en kreeg na het ontslag van Bico en zijn pionnetjes opnieuw het vertrouwen voor de resterende dertien matchen van de tweede periode.

Die tweede periode werd onder Bico aangevat met een 0-0 tegen Cercle Brugge. De Decker begon tegen OHL met dezelfde uitslag aan zijn hoofdtrainerschap, waarna Antwerp nog maar een keer verloor én zich plaatste voor de promotiefinale. Die werd onder De Decker tot een goed einde gebracht. Vervolgens beleefde Antwerp twee mooie jaren in 1A en probeert het nu aan te sluiten met de top van België.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties