Analyse Kan één man Oostende uit het slop halen? Pion die alle verkeer regelt, is eindelijk terug
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 9 reacties

Het belang van Ante Palaversa bij Oostende kan amper onderschat worden

Kan één man Oostende uit het slop halen? Pion die alle verkeer regelt, is eindelijk terug
Foto: © photonews

De internationale break heeft KV Oostende deugd gedaan. De kopjes moesten even leeggemaakt worden na de erg povere resultaten van de afgelopen maanden. Vandaag kwamen ze echter met goed nieuws.

Ante Palaversa is weer fit bevonden voor de dienst. Kan één man alle problemen oplossen bij de Kustjongens? Nee, maar toch wel veel. Als we de eerste vijf wedstrijden van Oostende analyseren, was dat een heel ander elftal dan de voorbije 10. Palaversa speelt dan ook op een sleutelpositie net voor de verdediging.

"Hij recupereert ballen en kan direct een aanval lanceren, zo'n profiel zie je niet veel", zei assistent Francky Van der Elst daar al over. De 19-jarige Kroaat moet Oostende weer op de rails krijgen. Niet meteen tegen Club Brugge, want KVO is realistisch genoeg om te beseffen dat er in Jan Breydel enkel door een mirakel iets uit de kast kan vallen.

Schakel

Maar hij kan wel al ritme opdoen na zijn drie maanden aanslepende blessure. Coach Käre Ingebrigtsen beseft ook dat Oostende voor de winterstop nog een heel zwaar programma heeft en hoopt tegen Nieuwjaar toch nog Waasland-Beveren en Cercle Brugge achter zich te houden.

Daarna komen er immers wedstrijden waarin ze punten moeten pakken. En tegen dan hoopt hij ook dat Palaversa weer helemaal de oude is. Want het scheelt meer dan een slok op een borrel. De wisselwerking met Hjulsager was er immers ook. De schakel tussen verdediging en aanval. En hopen dat hij nu fit blijft...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties