Interview Eddy Snelders ziet dit team als de revelatie van de heenronde, maar heeft ook een kanttekening: "Die vlek gaat er nooit meer af"

Nils Wens en Dante Bellon
| 6 reacties
Eddy Snelders ziet dit team als de revelatie van de heenronde, maar heeft ook een kanttekening: "Die vlek gaat er nooit meer af"

De revelatie van dit seizoen mogen we gerust KV Mechelen noemen. De Maneblussers stonden na de heenronde op een knappe gedeelde derde plaats met Standard en Antwerp. Dit weekend verloor Malinwa dan wel van Zulte Waregem. Maar ook Eddy Snelders zag dat het eerder al goed was Achter de Kazerne.

“Voor mij -en ik denk voor vele andere mensen- is het duidelijk. KV Mechelen is de revelatie van dit seizoen. Daar kan je niet om heen. Hoe zij die overgang zo makkelijk opnieuw verteerd hebben naar eerste klasse… hoed af”, is Eddy Snelders van mening.

“Toch vind ik dat er altijd een vlek op de club zal zitten. Eentje die er voor mij niet meer af gaat. Maar waarom mogen zij geen Europees voetbal spelen? Ze hebben die beker toch op een eerlijke wijze gewonnen. Het statement van de Bond… puntenaftrek was iets beter geweest, maar langs de andere kant vind ik ook dat ze op een andere wijze gestraft hadden moeten worden.”

Sterk geheel

“Maar dat neemt niet weg dat ze een uitstekend parcours aan het rijden zijn. Ik zie ze meedoen voor de eerste zes plaatsen dit seizoen. Puur sportief zou dat alles behalve onverdiend zijn. Het werk dat Vrancken er neerzet verdient een pluim", aldus Eddy Snelders. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties