Analyse Trainer wees gewaarschuwd: Brys niet de eerste T1 die buiten vliegt nadat het bestuur het vertrouwen uitsprak

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 1 reacties
Trainer wees gewaarschuwd: Brys niet de eerste T1 die buiten vliegt nadat het bestuur het vertrouwen uitsprak

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Trainer zijn bij een Belgische profclub is een ondankbare job. Dat moge duidelijk zijn na het ontslag van Marc Brys bij STVV. Vorige week nog sprak het Truiense bestuur het vertrouwen in de trainer uit, maar laat dát nu net een teken aan de wand zijn.

Soms zie je een trainersontslag al van mijlenver aankomen. Als een ploeg ver onder de verwachtingen presteert, zoals Genk onder Mazzu of Anderlecht onder Davies, mag een trainer zich -terecht?- zorgen beginnen maken over zijn toekomst. Maar wat dan gezegd wanneer het bestuur juist vertrouwen uitspreekt in een trainer?

Het overkwam Marc Brys een week geleden nog. Tijdens de interlandbreak was er de interesse van (en de gesprekken met) Genk, waardoor de Antwerpenaar onder vuur kwam te liggen. Na de nederlaag tegen Charleroi werd zijn positie in vraag gesteld en sprak voorzitter David Meekers bij Het Belang van Limburg de niet zo geruststellende woorden: "Je mag niet vergeten dat we pas vorige week ons vertrouwen in de trainer hebben bevestigd." 24 uur later had Brys zijn C4 in handen.

Het is overigens niet de eerste keer dit seizoen dat een coach dit scenario meemaakte. Bij Beerschot maakte voorzitter Francis Vrancken duidelijk dat Stijn Vreven onder alle omstandigheden het seizoen zou uit doen bij de club. Enkele weken en wat mindere resultaten later kon Vreven op zoek naar een nieuwe club.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties