Analyse Hoe gaan Coucke en Dierckens een brug bouwen nadat er al veel bruggen zijn opgeblazen? Realisme moet het halen van eergierigheid en kinderlijk gekibbel
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 27 reacties

Marc Coucke en Frank Dierckens moeten nog steeds een akkoord vinden

Hoe gaan Coucke en Dierckens een brug bouwen nadat er al veel bruggen zijn opgeblazen? Realisme moet het halen van eergierigheid en kinderlijk gekibbel
Foto: © photonews

De ruzie van zondagnamiddag heeft het er allemaal niet makkelijker op gemaakt. KV Oostende en Marc Coucke zullen immers een oplossing moeten vinden en hun geschillen opzij moeten zetten als ze beiden niet in de problemen willen komen.

De voorgeschiedenis is nu genoeg bekend. Alychlo - de investeringsmaatschappij van Coucke - en Oostende zijn al maanden op zoek naar een oplossing voor de huur van de tribune. 1,2 miljoen euro per jaar kan Oostende niet blijven dragen. Coucke liet vrijdag weten dat er nog "geen enkel concreet voorstel gekomen is".

Dreigementen

Vooral dat viel slecht bij Oostende. Ze hebben wel al verschillende voorstellen gedaan, maar geen enkele naar voldoening van Coucke. Die wil - logisch - zijn investering liefst terugbetaald zien of zo weinig mogelijk verlies lijden. Maar die opties en financiële mogelijkheden heeft Oostende niet.

Met de voorstellen die nu op tafel liggen gaat Alychlo (en dus Coucke) redelijk wat verlies lijden. Dat en het interview van voorzitter Dierckens, die liet weten dat alle gepubliceerde cijfers met een totale schuld van 6,2 miljoen euro bij Coucke klopten, waren de aanleiding voor de discussie van zondag.

frank dierckens
© photonews

Daarin zou zelfs gezegd zijn dat Oostende alle details van de regeerperiode van Coucke in Oostende in de openbaarheid wil smijten. Coucke is er de man niet naar om zich te laten afdreigen. Maar beide partijen hebben elkaar nodig, want Coucke dreigt heel de tribune te verliezen indien Oostende failliet wordt verklaard. Als het niet over veel geld zou gaan, zou je spreken over kinderlijk gekibbel.

Niet slim

Coucke zijn tweets van vrijdag waren ook niet al te slim, want bij Oostende reageerden ze als een stier op een rode lap. Nochtans was hem zwaar afgeraden te reageren, maar zo zit de zakenman ook niet in elkaar. De spelers werden op het hart gedrukt vanaf minuut 1 de longen uit het lijf te lopen en voorzitter Dierckens beloofde hen een dubbele winstpremie die hij uit eigen zak zou betalen. KVO is dit seizoen nog nooit scherper aan een match begonnen...

Het water is diep, maar zal overbrugd moeten worden. Al kan je je afvragen hoe beide partijen nu samen aan die nieuwe brug zullen bouwen. Alle oude zijn immers opgeblazen door de woordenwisseling. Een eergierige Coucke is er de man niet naar om te plooien, maar zal ook willen dat de negativiteit rond zijn persoon stopt.

Zelf zal hij waarschijnlijk niet meer rond de tafel gaan zitten, maar een oplossing op korte termijn moet er wel komen. Als Oostende in februari zijn licentie niet krijgt, lijkt het immers over en out voor de kustploeg. En daar wil Coucke liefst ook niet de schuld van krijgen waarschijnlijk...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties