Vrijdag de 13e: dit zijn/waren de pechvogels van 2019

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties
Vrijdag de 13e: dit zijn/waren de pechvogels van 2019

Vrijdag de dertiende wordt door velen beschouwd als de dag waarop het onheil toeslaat. 'Nonsens', denken sommigen, terwijl bijgelovige mensen net zo weinig mogelijk uitsteken op deze dag. Wij deden dat wel! We maakten een overzicht van de pechvogels van 2019.

Als we denken aan voetballers die pech hebben, dan denken we meteen aan blessures. Zo zijn er toch een aantal spelers die in 2019 meer bij de kine of de dokter hebben gezeten dan op een voetbalveld hebben gestaan.

Op 19 oktober maakt Obbi Oularé zijn rentree voor Standard met een korte invalbeurt tegen Racing Genk. Ondertussen zit hij aan 361 speelminuten dit seizoen en is hij weer geblesseerd. Niet ernstig volgens zijn trainer, al is het in het geval van Oularé altijd met twee woorden spreken. Vorig seizoen kwam hij na de winterstop aan 3 keer 90 minuten; de drie laatste matchen van play-off 1.

Pech dus voor Oularé, maar wat dan gezegd van Landry Dimata! 71 minuten stond hij op het veld in 2019. Zijn knieproblemen blijven parten spelen. Hopelijk wordt 2020 zijn jaar. Ook Marvin Baudry kende het nodige blessureleed. Vorig seizoen was hij steevast basisspeler, maar na juli begon de tegenslag. De centrale verdediger, midden oktober pas hersteld van een langdurige blessure, vierde tegen KVO zijn eerste basisplaats en viel al na enkele minuten uit. Een maand later kwam hij de geblesseerde Deschacht vervangen om dan al na 45 seconden een klap in het gezicht te krijgen: opnieuw out!

Bij KAA Gent vinden we twee pechvogels terug. Chakvetadze is eindelijk verlost van zijn knieproblemen. In totaal speelde hij 250 minuten dit jaar, waarvan een halfuur dit seizoen. Dylan Bronn riep de pech dan weer over zichzelf af. Wou weg in juli en vond geen nieuwe club. Nu vertoeft de verdediger in de B-kern.

Landskampioen Racing Genk zag Danny Vukovic voor lange tijd uitvallen. De Australiër scheurde eind juli zijn achillespees af en zijn rentree is nog niet voor meteen. Door zijn blessure krijgen de jonge doelmannen van Genk wel kansen om zich te bewijzen. De periode van Felice Mazzu bij de Limburgers duurde veel minder lang dan gehoopt. Het was zijn eerste kans bij een topclub en werd bedankt voor bewezen diensten, terwijl hij niet de enige verantwoordelijke was voor de mindere resultaten.

Op internationaal vlak gooien we het over een andere boeg en pikken we er een 'onfortuinlijke 'Nederlander' uit. Virgil van Dijk had een boerenjaar met Liverpool en even leek het erop dat hij als verdediger de Gouden Bal ging winnen. Jammer voor de Nederlander dat hij in het tijdperk van Messi en Ronaldo actief is. De Argentijn won de Gouden Bal uiteindelijk met 7 puntjes verschil.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties