Jules Van Cleemput groeide op het Kiel op: "Ik wilde zijn handtekening, maar had het lef niet"

Dante Bellon
| 3 reacties
Jules Van Cleemput groeide op het Kiel op: "Ik wilde zijn handtekening, maar had het lef niet"
Foto: © photonews

Jules Van Cleemput heeft na een stevige revalidatie er al een prachtig seizoen opzitten bij KV Mechelen. De verdediger miste door een enkelblessure de bekerfinale en de promotiewedstrijden tegen Beerschot-Wilrijk. Een club waar hij toch een andere band mee heeft.

Jules Van Cleemputs vader, Peter, was profvoetballer bij Beerschot. Ook zijn grootvader was een notoire Beerschotsupporter. Niet moeilijk dat Van Cleemput zelf opgroeide op de tribunes van het Kiel. "Samen met mijn bompa ging ik naar alle wedstrijden kijken", zegt hij in Het Nieuwsblad.

"Ik herinner me nog goed dat ik een grote fan was van Jurgen Cavens. Ik wilde een handtekening van hem, maar ik durfde opeens niet meer. Mijn zus moest het dan maar gaan vragen. Sterchele, Cavens, Cruz ... dat waren de manen waar ik naar opkeek", lacht Van Cleemput.

Heizel

Maar er is één wedstrijd die de 22-jarige voetballer altijd zal bijblijven. "De bekerfinale tegen Club Brugge in 2005. Ik was acht jaar, met de hele familie de bus op naar de Heizel. Ik zie De Wree nog altijd die bal binnenkoppen. Die tribunes toen, zo gigantisch."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties