Top&Flop KRC Genk, blauw-zwarte spitsen, Essevee, Charleroi, Buffalo's, Wase Welpjes en een zwalpende Vereniging

KRC Genk, blauw-zwarte spitsen, Essevee, Charleroi, Buffalo's, Wase Welpjes en een zwalpende Vereniging
Foto: © photonews

Ook in het seizoen 2019 - 2020 staan we de hele week voor jullie klaar in de Jupiler Pro League op alle velden en in ons kantoor. En dus mag u zoals elke week opnieuw een nabeschouwing verwachten met toppers én floppers.

TOP

KRC Genk

Ook onder nieuwe coach Wolf ging het met KRC Genk nog niet meteen naar behoren, maar de zege afgelopen weekend zal meer dan deugd hebben gedaan.

Nu het Europese avontuur afgelopen is, is er mogelijk ook wat rust gekomen in de Limburgse tent en dat kan bevrijdend werken. Het voetbal was alvast opperbest, met Bongonda als exponent. Plots staan de Limburgers ook op amper drie punten van de zesde plek.

Dennis & Tau

Club Brugge heeft ook tegen KV Mechelen al bij al makkelijk de drie punten weten te pakken. Met dank aan - eindelijk nog eens - scorende spitsen.

Zowel Percy Tau als Emmanuel Dennis wisten de netten bol te zetten. Zeker hoe die laatste het deed was weergaloos. Wie houdt blauw-zwart van de titel?

Essevee & Charleroi

Wie ook vertrouwen tankten met mooie thuisoverwinningen? Zulte Waregem en Charleroi, die het dinsdag tegen elkaar opnemen in de kwartfinales van de Beker van België.

Bij beide ploegen stond de hele ploeg eigenlijk op een hoog niveau te voetballen. Worden zij de verrassing(en) in play-off 1?

FLOP

Flauwe Buffalo's

KAA Gent werd getipt als dé uitdager van Club Brugge dit seizoen, maar tegen een prima KV Oostende gingen ze met de billen bloot.

Consistentie in de prestaties krijgen is zeker buitenshuis voorlopig nog een probleem voor de Buffalo's. Daaraan zal in 2020 moeten gewerkt worden om écht kans te maken op de titel.

Cercle Brugge

Krijgt Bernd Storck dit nog rechtgetrokken? Cercle Brugge liet dit weekend wel heel erg weinig zien en blijft zo de rode lantaarn.

Met nog elf speeldagen op de teller wordt het dringend tijd dat de Bruggelingen eens een paar overwinningen gaan binnen halen.

Waasland-Beveren

Het enige waar De Vereniging zich tot op heden kan aan optrekken? Dat ook Waasland-Beveren voorlopig ondermaats blijft acteren.

Voor Vandevoordt was het een héél makkelijke wedstrijd in Genk: hij hoefde geen enkele bal te pakken. Zo zwak waren de Wase Welpjes.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties