Anderlecht zondag zonder echte spits tegen Club Brugge
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 28 reacties

Anderlecht zal het zondag waarschijnlijk zonder Kemar Roofe moeten doen

Anderlecht zondag zonder echte spits tegen Club Brugge
Foto: © photonews

Anderlecht staat voor een nieuwe 'Mission Impossible'. Zondag moeten ze eigenlijk winnen van Club Brugge, dat woensdag wat extra vertrouwen tankte op de Gouden Schoen. Paars-wit moet dat dan nog waarschijnlijk doen zonder spits.

Kemar Roofe wordt klaargestoomd, maar zal het normaal gezien net niet halen. De aanvaller viel op stage uit met een kuitblessure en Anderlecht communiceerde dat het niet te erg was. Maar nader onderzoek toonde aan dat de blessure toch tijd nodig had om te herstellen en niet erger te worden.

Roofe heeft deze week nog niet kunnen trainen en zou de volgende dagen ook nog niet voluit kunnen gaan. Het risico lijkt te groot om hem zondag aan de aftrap te brengen. Dat betekent dat Nacer Chadli waarschijnlijk weer zal moeten depanneren in de aanval. 

Alle sterkhouders nog niet topfit

Probleem is dat die ook nog niet topfit is. Hij blijft sukkelen met de enkel, maar Anderlecht kan hem moeilijk de tijd geven om helemaal op topniveau te komen door hem te laten rusten. Net als Vincent Kompany, die eigenlijk ook nog wat rust kan gebruiken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties