Mehdi Bayat stelt zich vragen bij competitie met achttien ploegen: "En wat met tv-gelden?"
Redactie
| 89 reacties

Bayat zegt niet 'nee' tegen competitie met 18, maar ziet valkuilen

Mehdi Bayat stelt zich vragen bij competitie met achttien ploegen: "En wat met tv-gelden?"
Foto: © photonews

Mehdi Bayat is naast bondsvoorzitter ook nog manager van Sporting Charleroi. In die hoedanigheid zegt hij zeker niet 'nee' tegen een competitie met achttien ploegen, zonder play-offs. Al heeft hij daar wel enkele niet onbelangrijke bedenkingen bij.

In GvA heeft Bayat respect voor het initiatief dat Club Brugge toonde. "Ik vind dat elke club het recht heeft om ideeën op tafel te brengen. Iedereen weet dat ik uitstekende banden onderhoud met Club Brugge en Bart Verhaeghe. Maar vergeet niet dat álle clubs een mandaat hebben gegeven aan de werkgroep, dus ook Club."

In afwachting van de uitkomst van de werkgroep, denkt Bayat al aan de implicaties van een ander competitieformat. "Als men wil afwijken van een formule met zestien ploegen en play-offs, zullen ook de verdeling van de tv-gelden en afspraken met Eleven moeten herbekeken worden."

De TV-gelden zouden in dat geval immers moeten verdeeld worden over achttien clubs. Bovendien betaalde Eleven maar liefst 103 miljoen voor een competitieformat mét play-offs. Dat zou straks zomaar een competitie zonder play-offs kunnen zijn, zoals het er nu naar uitziet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties