'Anderlecht volgt Oekraïense linksachter van minstens een miljoen euro'

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 15 reacties
'Anderlecht volgt Oekraïense linksachter van minstens een miljoen euro'

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht speurt de spelersmarkt af naar enkele gerichte versterkingen. Een nieuwe linksachter staat hoog op de verlanglijst. Daarvoor kwam RSCA terecht bij Zorya Luhansk in Oekraïne.

Anderlecht toont interesse in Bogdan Mykhaylichenko. Dat werd bevestigd aan Het Nieuwsblad. De 23-jarige linksachter is een jeugdproduct van Dynamo Kiev en komt sinds 2018 uit voor Zorya Luhansk. Eerst een jaar op huurbasis, nu op permanente basis.

Luhansk betaalde in de zomer van 2019 een miljoen euro aan Dynamo Kiev en de Oekraïner heeft een basisplaats bij zijn club. Daarnaast ligt hij nog tot 2023 onder contract, dus lijkt het onwaarschijnlijk dat Anderlecht hem voor minder dan een miljoen euro kan wegplukken

Mykhaylichenko doorliep de jeugdcategorieën van het Oekraïens jeugdelftal en was international bij de beloften. Dit seizoen speelde hij 29 officiële matchen voor Zorya Luhansk.

De belangen van Mykhaylichenko worden behartigd door makelaarsbureau ProStar, waar ook Ruslan Malinovskyi, Eduard Sobol, Igor Plastun en Yevhen Makarenko klant zijn en waar ex-Mauve Oleg Iachtchouk mee samenwerkt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties