Wordt het defensieve aspect soms onderbelicht op training bij RSCA? Van Crombrugge weerlegt

Redactie
| 0 reacties
Wordt het defensieve aspect soms onderbelicht op training bij RSCA? Van Crombrugge weerlegt
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht is nog ongeslagen dit seizoen, maar paars-wit telt wel meer gelijke spelen dan overwinningen. Vaak liep het pas in de slotfase mis en dat is moeilijk te verklaren volgens Hendrik Van Crombrugge.

Je hoort weleens dat Vincent Kompany meer de offensieve patronen uittekent en zo het verdedigende aspect uit het oog verliest op training. Zijn aanvoerder weerlegt dat. "Dat is te kort door de bocht. Vincent staat bij uitstek voor totaalcontrole. Hij wil even goed defensieve als offensieve controle. Dat was ook al zo onder Franky Vercauteren", legde Hendrik Van Crombrugge uit in De Zondag.

Die totaalcontrole lijkt te verdwijnen als het laatste fluitsignaal eraan zit te komen. De doelman wijst onder meer naar de blessure van Cobbaut en het voetbalpensioen van Kompany zelf. "Het ontbreekt ons soms aan communicatie. Die tegengoals zijn wel frustrerend natuurlijk. Het is eigenlijk het omgekeerde van vorig seizoen: toen pakten we weinig tegengoals maar scoorden we ook niet veel. Het wordt in elk geval zaak zo snel mogelijk de defensieve organisatie terug te vinden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties