Corona slaat woest om zich heen: Waasland-Beveren 'kampioen', deze clubs al zwaarst getroffen (en nog 3 teams 'coronavrij')

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 1 reacties
Corona slaat woest om zich heen: Waasland-Beveren 'kampioen', deze clubs al zwaarst getroffen (en nog 3 teams 'coronavrij')
Foto: © photonews

Ook op donderdag is er opnieuw heel wat te doen in de coronaproblematiek in België, met ook opnieuw heel wat positieve gevallen. Welke teams zijn het zwaarst getroffen ondertussen?

In heel het land stijgt het aantal besmettingen dag na dag zienderogen en ook in de sportwereld zijn er steeds meer positieve gevallen genoteerd.

Bij Waasland-Beveren zijn er ondertussen zeventien positieve gevallen, terwijl ook Moeskroen met twaalf positieve gevallen - waarvan negen spelers - zwaar is getroffen.

Nog drie clubs coronavrij

Bij Club Brugge waren er deze week vier gevallen (drie spelers en Mannaert), bij Genk werden ze doorheen de weken al meermaals getroffen met telkens een of enkele gevallen en deze week met De Condé en co ook enkele medewerkers. Ook Anderlecht had al 11 gevallen doorheen de weken, bij Antwerp zitten er ook nog een paar in quarantaine en ook in Mechelen en Standard kwam het virus deze week langs.

Slotsom: weinig teams zijn voorlopig gevrijwaard, als we alle cijfers onder de loep nemen. KV Oostende, STVV en Eupen zijn tot op heden de enige drie teams waar nog geen positief geval te melden viel. 

Totaal aantal gevallen doorheen de tijd (inclusief stafleden):

Waasland-Beveren 18
Moeskroen 13
Anderlecht, Antwerp 11
Genk 10
Zulte Waregem, Beerschot, Club Brugge 6
KV Mechelen 5
Standard, Charleroi 4
Kortrijk 3
Cercle Brugge 2
Gent, OH Leuven 1
Oostende, Eupen, STVV 0

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties