Het Professional Refereeing Department steunt de beslissingen van de refs: "Protest zal streng bestraft worden"

Kenny De Block
| 45 reacties
Het Professional Refereeing Department steunt de beslissingen van de refs: "Protest zal streng bestraft worden"
Foto: © photonews

Het Professional Refereeing Department ondersteunt de beslissingen van de refs afgelopen weekend. De gele kaarten voor protest werden volgens Frank De Bleeckere correct toegepast.

Via sociale media vertelt Frank De Bleeckere dat de scheidsrechters goed hebben opgetreden en de beslissingen van de refs ondersteunt. "Het Professional Refereeing Department wil herhalen dat opzichtig protest tegenover de scheidsrechter streng wordt aangepakt zoals besproken werd tijdens de clubmeeting en persconferentie van afgelopen week voor de start van de wedstrijden in de Play-Offs. Dit om het imago en het beeld van ons voetbal te beschermen en te respecteren. Onder andere het lopen naar de scheidsrechter om (verbaal) te protesteren, het omringen van de scheidsrechter na een beslissing, opzichtige armbewegingen gebruiken bij protest zullen streng bestraft worden", vertelt De Bleeckere.

Afgelopen weekend werden er in verschillende wedstrijden kaarten getrokken volgens de afgesproken regels.  Onder andere in de wedstrijd RWDM - Seraing kreeg Nadrani van Seraing geel na protest. Ook in KAA Gent - KRC Genk werden Odjidja en Paintsil bestraft met geel voor protest.

Ook Hein Vanhaezebrouck kreeg correct geel en vervolgens rood volgens de afspraken. "Dezelfde regels gelden ook voor de personen in de technische zone waar de coach verantwoordelijk is voor het gedrag op de bank. Bij opzichtig protest zal ook in de technische zone streng opgetreden worden. Het Professional Refereeing Department zal de scheidsrechters steunen bij het nemen van deze beslissingen omdat dit in het algemeen belang van het voetbal is en omdat ook op internationaal niveau door UEFA en FIFA dit gedrag streng wordt aangepakt", besluit De Bleeckere.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties