Anderlecht legt straffen op aan South Leaders, die vuurwerk afstaken tijdens match tegen Genk

Anderlecht legt straffen op aan South Leaders, die vuurwerk afstaken tijdens match tegen Genk
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Tijdens de match tegen Genk vierden de South Leaders, een deel van de Ultra's van paars-wit, hun tienjarig bestaan. Daarbij staken ze vuurwerk buiten en binnen het stadion af. Anderlecht beraadt zich over sancties gezien de club er weer in een slecht daglicht werd door geplaatst.

Anderlecht had voor de match duidelijke afspraken gemaakt met de South Leaders. De spelers kwamen zelfs het veld op in een t-shirt om hun tienjarig bestaan te vieren. Geen onderdeel van die afspraken: het vuurwerk dat werd afgestoken.

"De club ging ondertussen het gesprek aan met de supportersgroep in kwestie. Er volgen 3 sancties: De club zal zich burgerlijke partij stellen tegen personen die geïdentificeerd worden als betrokkenen bij het incident."

"Er worden voor de rest van het seizoen geen tifo’s, vlaggen en megafoons meer toegestaan in de vakken S1-S2. De supportersclub wordt de toegang tot het stadion ontzegd voor de eerstvolgende thuiswedstrijd."

"RSC Anderlecht wil iedereen eraan herinneren dat, conform de voetbalwet, vuurwerk en ander pyrotechnisch materiaal verboden is in de Belgische voetbalstadions."

"De incidenten van de voorbije weken hebben geleid tot sancties die de club financieel en operationeel zwaar treffen. Bij verdere onregelmatigheden zal opnieuw opgetreden worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties