Jacky Mathijssen heeft geen goed nieuws voor Jonge Duivels: "Niet evident"

De Jonge Duivels wonnen maandag met 3-2 van Japan. Jacky Mathijssen volgde de partij opnieuw vanuit de tribune.

Olivier Deschacht nam langs de lijn de honneurs waar. Hij zag de Jonge Duivels 2-0 uitlopen via Ramazani en Vertessen. Na de rust volgden er acht wissels en een andere tactiek. Maar dat pakte niet echt goed uit. Japan scoorde twee keer in tien minuten en kwam langszij.

Invaller Kyan Vaesen kon vijf minuten voor tijd op aangeven van Hugo Siquet voor de winning goal zorgen. De reactie na de 2-2 stemde Mathijssen alvast gelukkig. De Jonge Duivels speelden na de gelijkmaker voluit voor de overwinning.

Vandaag reizen de Duivels terug naar huis, maar het moeilijke werk moet nu nog beginnen. Mathijssen zal geen goed nieuws hebben voor enkele Jonge Duivels, want de plaatsjes voor het EK zullen duur zijn.

“Tegen half april willen we onze eindevaluatie van deze stage klaar hebben. Een selectie maken voor het EK wordt niet evident. Maar dat was eigenlijk ook de bedoeling”, vertelt de trainer van de beloften aan Het Belang van Limburg.