Super Sunday in de JPL: Heeft Deila vanavond nog een job en pakt KAA Gent de tweede plaats?

Super Sunday in de JPL: Heeft Deila vanavond nog een job en pakt KAA Gent de tweede plaats?
Foto: © photonews

Vandaag worden nog vier wedstrijden van de veertiende speeldag in de Jupiler Pro League afgewerkt. Een Super Sunday met zes van de zeven beste ploegen uit het klassement in actie.

De openingsmatch van deze zondag is om 13.30 uur de Brugse stadsderby tussen Club en Cercle. Groenzwart staat voorlopig boven blauwzwart. Die laatste kan zich voor Nieuwjaar geen grote misstappen meer veroorloven. En trainer Ronny Deila al zeker niet, want zijn stoel wankelt nu al en het woord crisis viel meer dan eens.

Om 16 uur gaat OH Leuven op bezoek bij KRC Genk. Ook de Limburgers hebben elke driepunter meer dan ooit nodig. Voor OHL is het uitkijken hoe de progressie onder de nieuwe coach Oscar Garcia loopt. Een interessant duel, voor beide ploegen.

KAA Gent en RSC Anderlecht geven elkaar om 18.30 uur partij. Beide ploegen draaien een heel sterk seizoen en kijken alleen maar meer naar boven. Een mustwin dus ook voor allebei om hun ambities verder te zetten. De winnaar van dit duel is in ieder geval zeker van de tweede plaats.

De slotmatch van deze speeldag is het duel tussen de competitieleider en de rode lantaarn. Union SG moet het blazoen oppoetsen na de zware Europese nederlaag van donderdag, terwijl KV Kortrijk elk punt kan gebruiken. Een West-Vlaamse stunt haalt hen weg van de laatste plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties