Tussentijdse balans: Dit verdienden de Belgische clubs in Europa

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
Tussentijdse balans: Dit verdienden de Belgische clubs in Europa
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De groepsfase van het Europese voetbal zit erop. Tijd om even de boekhouding erbij te nemen van wat de Belgische clubs in Europa verdiend hebben.

De Belgische clubs hebben financieel goed geboerd in Europa. Uiteraard spant landskampioen Royal Antwerp FC de kroon met deelname aan de Champions League.

Ondanks slechts één overwinning op de slotspeeldag cashte stamnummer 1 toch een bedrag van om en bij de 21,5 miljoen euro.

Union SG speelde in de Europa League een bedrag van 6,93 miljoen euro bij elkaar. Zij vallen nu terug op de Conference League en kunnen ook daar nog aardig wat verdienen.

Club Brugge en KAA Gent speelden al in de Conference League. Zij haalden respectievelijk 8,57 miljoen euro en 7,23 miljoen euro binnen. Opvallend is dat dit bedrag door de overwinningen hoger ligt dan Union SG, dat een competitie hoger speelde.

KRC Genk is Europees uitgeschakeld, net als The Great Old. Voor hen eindigt het Europese verhaal met een bedrag van 5,63 miljoen euro.

Rest er ook nog het coëfficiënt wat op te krikken. Beter doen dan vorig jaar wordt zeer moeilijk, maar momenteel is België wel zevende in het landenklassement.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties