Rik De Mil geeft lijstje met ploegen die hem wilden binnenhalen, al zit hem wel iets dwars

Rik De Mil geeft lijstje met ploegen die hem wilden binnenhalen, al zit hem wel iets dwars
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Rik De Mil kreeg de voorbije maanden enorm veel aanbiedingen om hoofdtrainer te worden. Toch wachtte hij tot Westerlo langskwam om de stap te zetten.

Afgelopen zomer werd Rik De Mil genoemd als mogelijke trainer van KV Oostende en KV Kortrijk, maar die aanbiedingen legde hij vakkundig naast zich neer.

En er waren nog wat aanbiedingen waar hij ook niet op inging, zo maakt hij duidelijk in een gesprek met Het Laatste Nieuws. “Lommel ook. Net als Standard, als assistent van Carl Hoefkens. En ik kon mee met Schreuder naar de woestijn. Er waren veel goeie gesprekken, maar op geen moment dacht ik: 'Dit moet ik doen.'”, klinkt het.

Vincent Mannaert was op de hoogte van het feit dat Rik De Mil een job als hoofdtrainer zou aanvaarden, maar dan moest het wel helemaal de moeite zijn. Al is er nog iets dat op zijn lever ligt, dat hij de kans bij Club Brugge niet gekregen heeft. Een ontgoocheling voor De Mil.

"Ergens wel, ja. Toen ik overnam, dacht ik voor een paar procentjes: 'Misschien mag ik blijven.' Vincent kan heel direct en hard zijn, maar hij is daarin altijd eerlijk geweest - dat het enkel tot het einde van het seizoen zou zijn. En hij had een goeie reden. Club wou niet nóg een coach verbranden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties