Kortrijk, Eupen en OH Leuven maken het nog wat spannender: de strijd om play-off 3 te vermijden wordt absolute nagelbijter - wie haalt het volgens u niet?

Kortrijk, Eupen en OH Leuven maken het nog wat spannender: de strijd om play-off 3 te vermijden wordt absolute nagelbijter - wie haalt het volgens u niet?

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Kortrijk won dit weekend van Standard en leeft zo met nog negen speeldagen voor de boeg stilaan opnieuw op hoop. Maar er zijn nog veel meer ploegen die een goed weekend achter de rug hebben, waardoor een en ander wat meer in elkaar schuift.

Diverse ploegen veranderden dit seizoen al van coach: KV Mechelen, Standard, OH Leuven, Westerlo en KV Kortrijk zelfs al twee keer. Al die teams zijn echter nog steeds niet in veiliger oorden terechtgekomen, al heeft Malinwa met de zege op bezoek bij Gent wel een prima zaak gedaan.

Ook KV Kortrijk heeft dankzij een 0-1 overwinning bij Standard zijn start onder de nieuwe IJslandse coach Freyr Alexandersson niet gemist. Daardoor lijkt het onderaan weer wat spannender geworden en durven we nog niet zeggen wie er zal degraderen. 

Op dit moment staan Westerlo, Charleroi en RWDM op een gedeelde elfde plaats met 21 punten, maar KV Mechelen (25) en Standard (23) moeten ook nog steeds opletten de komende weken en maanden. Met nog negen speeldagen voor de boeg is er nog veel mogelijk, al deed Malinwa wel een prima zaak door te winnen in Gent.

Ook voor KAS Eupen, dat drie belangrijke punten pakte bij RWDM en er nu 18 heeft. En ook OH Leuven pakte een puntje tegen Anderlecht, waardoor zij nu op 17 eenheden komen - nog steeds vier meer dan hekkensluiter Kortrijk.

Belang van plek 12

In een seizoen waarin de nummers 13 tot 16 een zeer spannende play-off 3 zullen moeten afwerken in zes wedstrijden bibberen tegen degradatie wordt plek 12 dé plaats waar velen willen eindigen. En dus zou het wel eens héél spannend kunnen gaan worden.

© photonews

Welke teams kunnen deze winter nog wat extra kwaliteit injecteren met een paar transfers? Welke teams gooien een van de komende weken of maanden alsnog hun trainer buiten? En welke impact gaat dat hebben?

Niet enkel de strijd om de titel of de top-6 lijkt dit seizoen een interessante te gaan worden, ook onderin zal het knokken worden van de eerste tot de laatste minuut. Daarom dat we het ook graag aan jullie vragen. Welke vier teams zien jullie play-off 3 halen?

Welke teams gaan play-off 3 spelen volgens u?

91%
51%
89%
91%
57%
9%
6%
8%
0%
0%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties