Op deze manier kan RSC Anderlecht nog kampioen worden

Op deze manier kan RSC Anderlecht nog kampioen worden

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de Belgische competitie lopen heel wat Denen rond. Bondscoach Kasper Hjulmand volgt de Jupiler Pro League dan ook op de voet op.

Denen in de Jupiler Pro League, het zijn er aardig wat. De Deense bondscoach volgt de competitie dan ook heel goed op, maar wedstrijden bekijkt hij normaal altijd van thuis uit. Enkel als hij met de spelers wil spreken komt hij naar hun trainingen.

Het werk van Jesper Fredberg en Brian Riemer bij RSC Anderlecht geniet het nodige respect van de Deense bondscoach, zo vertelde hij in een gesprek met Het Laatste Nieuws.

“Ik bekijk het van buitenaf, maar als ik naar Anderlecht kijk, dan zie ik een duidelijke manier van voetballen en een duidelijke filosofie. Anderlecht begon aan een proces en is daar obsessief mee bezig”, klinkt het bij Hjulmand.

Anderlecht dit seizoen kampioen

“Als je een duidelijk doel voor ogen hebt en je stemt je strategie daarop af, dan volgen de resultaten vanzelf. Ik heb het gevoel dat Fredberg en Riemer heel goed weten waarmee ze bezig zijn. Laat ze rustig werken en ik ben ervan overtuigd dat het goedkomt met Anderlecht.”

En het zou volgens de Deense bondscoach dit seizoen wel nog eens meer dan goed kunnen komen. “Jullie hebben dat gekke systeem waarbij de punten gehalveerd worden, dus het is zeker niet uitgesloten dat Anderlecht kampioen wordt”, besluit Hjulmand.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties