Lijdensweg van voormalige speler van Antwerp en Standard is nog steeds niet ten einde

Lijdensweg van  voormalige speler van Antwerp en Standard is nog steeds niet ten einde

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eind september 2023 werd Jonathan Bolingi opgenomen in het ziekenhuis en moest hij een tijd op intensieve zorgen doorbrengen. De lijdensweg van de Congolees is nog niet ten einde.

Drama voor Bolingi

Begin september 2023 keerde Bolingi, ondanks zijn niet selectie voor Congo, naar zijn thuisland om de nationale ploeg aan te moedigen. 

Bij zijn terugkeer naar Servië, waar hij de kleuren van Vojvodina draagt, voelde Bolingi zich onwel tijdens de training op 14 september. Hij werd meteen in het ziekenhuis op intensieve zorgen opgenomen. 

Zijn club communiceerde dat zijn longen waren aangetast door een virus. Na enkele weken mocht hij het ziekenhuis verlaten en begon zijn revalidatie. 

Lange weg te gaan

Bolingi kwam het afgelopen seizoen niet meer in actie voor Vojvodina. Hij bleef verder revalideren om terug fit te geraken. 

Momenteel is hij volop bezig om zich weer fit te krijgen voor de start van het nieuwe seizoen. Na echter bijna 10 maanden zonder professioneel voetbal zal hij nog een lange weg te gaan hebben om terug speelklaar te geraken. 

Standard en Antwerp

Bolingi kwam in België uit voor Moeskroen, Standard, Eupen en Antwerp. Hij is tevens Congolese international en speelde 34 wedstrijden voor Congo. Daarin kwam hij negenmaal tot scoren. 

Zijn meest succesvolle periode was bij het Thaise Buriram. Daar speelde hij van december 2021 tot en met eind juni 2023. Hij werd er tweemaal kampioen, won tweemaal de Thaise beker en kon als kers op de taart tweemaal de Thaise supercup op zijn palmares toevoegen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties