Datum: 16/10/2021 20:45
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 11

20u45; Elsner moet relance bij Standard inzetten thuis tegen OH Leuven

20u45; Elsner moet relance bij Standard inzetten thuis tegen OH Leuven
Foto: © photonews

Na 10 speeldagen staat Standard pas op de 12 plaats in het klassement. De internationale break leek de ideale gelegenheid om te wisselen van trainer. Out: Mbaye Leye, In: Luka Elsner. De Sloveen debuteert zaterdagavond op de bank bij de Rouches met een thuiswedstrijd tegen OHL.

Standard

Elsner heeft nog voor de wedstrijd zijn stempel gedrukt bij Standard en nam de kapiteinsband af van Laifis om hem aan doelman Bodart te geven. "Dat geeft me een enorme boost. De interlandbreak heeft ons geholpen om de hoofden leeg te maken, nu moeten we aan onze supporters tonen dat we uit het dal kunnen kruipen", vertelde Bodart op de persconferentie daags voor Standard-OHL.

Een selectie had Elsner nog niet vrijgegeven zaterdagmiddag, terwijl die wel eens heel interessant kan zijn. Zal hij net zoals Leye de enfants terribles uit de selectie weren of zijn Mehdi Carcela, Noë Dusenne en Maxime Lestienne opnieuw welkom op Sclessin?

Enorm veel voorbereidingstijd heeft de nieuwe coach nog niet gekregen, daarom pakt hij de match ook anders aan. "We moeten onszelf overtreffen om bepaalde gebreken te compenseren en ik hoop dat er een grote wil aanwezig zal zijn om te winnen", rekent hij op zijn spelersgroep.

OH Leuven

Standard zit misschien niet in de beste positie maar van OHL kunnen we hetzelfde zeggen. De Leuvenaars staan onder leiding van Marc Brys pas op de 16e plaats in het klassement, één puntje boven de voorlaatste Cercle Brugge.

Net voor de interlandbreak had OHL de perfecte gelegenheid om vertrouwen te tanken maar de ze kwamen in eigen huis niet verder dan 0-0 tegen rode lantaarn 0-0.

Een zwak Standard dat nog wat moet zoeken naar de juiste klik met de nieuwe trainer, misschien is het wel dé kans voor OHL om drie punten mee te graaien vanop Sclessin.

Kan OH Leuven iets rapen op Sclessin? Verdubbel je inzet bij BETFIRST bij een dubbele kans gelijkspel/OHL!

 

Meer nieuws