Datum: 19/12/2021 21:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 20
Ook Standard maar vooral OHL wil problemen van zich afduwen en dat kan enkel door punten te pakken

Volg OHL - Standard vanavond om 21u LIVE op VOETBALKRANT.COM!

Ook Standard maar vooral OHL wil problemen van zich afduwen en dat kan enkel door punten te pakken
Foto: © photonews

Met OHL en Standard sluiten twee ploegen de speeldag af die dit seizoen al met tal van problemen te maken kregen. Op een goede dag zijn ze tot wel wat in staat, maar er valt niet altijd evenveel lijn te krijgen in hun kampioenschap. Wie pakt zondagavond de punten?

Vooral OHL heeft nood aan puntengewin. Na een moeilijke seizoensstart leek het gelanceerd te geraken, maar een 0 op 9 heeft de Leuvenaars opnieuw in degradatiegevaar gebracht. Ze hebben slechts één puntje meer dan Seraing, de voorlaatste in de stand. Nochtans ging Leuven minder dan een maand geleden nog winnen bij leider Union. Het afmaken van de kansen blijft een heikel punt.

Standard daarentegen heeft met een zege bij Antwerp, na een late ommekeer, net één van de hoogtepunten van het seizoen achter de rug. De speeldag voordien beleefde het dan weer een dieptepunt in de derby tegen Charleroi, die door wangedrag niet eens kon uitgespeeld worden. Kortom: met de Rouches kan het alle kanten uit.

Drie geschorsten bij Standard

Ze kwamen wel niet helemaal ongehavend uit die clash op de Bosuil: Amallah, Raskin en Pavlovic hebben er allen een schorsing aan overgehouden. Daar komen dan nog eens de blessures van Gavory en Peeters bovenop. Bokadi is twijfelachtig. Bij OHl slechts één afwezige: de jonge verdediger Louis Patris.

Sowieso zit er een mooie prijs in bij BETFIRST als u de uitslag juist kan voorspellen! Een zege voor OHL levert 2,55x uw inzet op en een zege voor Standard 2,85x uw inzet! Bij een gelijkspel verdient u zelfs 3,65x uw inzet!

Meer nieuws