staStandard
wesWesterlo
Datum: 04/03/2023 20:45
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 28
Belangrijke afspraak voor Standard en Westerlo: hijgt de topclub of de seizoensrevelatie in nek van Club Brugge?
Belangrijke afspraak voor Standard en Westerlo: hijgt de topclub of de seizoensrevelatie in nek van Club Brugge?
Foto: © photonews

Na de ferme uitschuiver van Club Brugge ligt er een kans voor Standard en Westerlo om hiervan te profiteren. De winnaar van het onderlinge duel tussen de Rouches en de Kemphanen doet goede zaken.

Nadat Standard meer dan twee weken geleden thuis volledig terecht onderuit ging tegen Kortrijk, had niemand nog veel gegeven voor de kansen van Deila & co om de Champions' Play-Off te halen. Ondertussen ziet het er weer heel anders uit. Standard boekte een knappe zege bij Union en sleepte een gelijkspel uit de brand bij Anderlecht. Dat geslaagde Brussels tweeluik moet nu wel voortzetting krijgen.

Standard heeft momenteel 42 punten. Dat zijn er evenveel dan Gent en... Westerlo. Ook de ploeg van Jonas De Roeck kan nog altijd meedoen voor een plek bij de eerste vier en dat is toch wel héél erg straf. Westerlo is al zes competitiematchen op rij ongeslagen en heeft net als zijn tegenstander dit weekend onlangs nog vier keer gescoord tegen Union. 

Geen Bolat tegen ex-ploeg

Een kans voor deze twee teams dus om te bewijzen wie nu de beste vorm te pakken heeft. De winnaar van Standard - Union nadert tot op één punt van Club Brugge. Volg het vanavond live vanaf 20u45 op Voetbalkrant.com. Standard mist Dewaele, Hautekiet en Ngoy door blessure. Bij Westerlo ontbreken Mineiro, Bernát en Daci vanwege diezelfde reden en is Bolat geschorst.

Bij een correcte voorspelling kan u zeker een mooie prijs winnen dankzij BETFIRST! Een overwinning van Standard levert u 2,65x uw inzet op, een zege van Westerlo 2,80x uw inzet. Bij een gelijkspel kan u zelfs 3,75x uw inzet verdienen!

Meer nieuws