Man City - Lokeren 3-2

Lokeren begon met alleen Kristinsson voorin heel defensief aan de wedstrijd in Manchester. City kwam snel op voorsprong door een vrije trap van Sibierski na acht minuten. Maar even later ging David Seaman in de fout. De 40-jarige doelman van Manchester City verkeek zich bij een verre bal en Zoundi kon simpel binnen tikken.

Lokeren werd volledig weggespeeld door City, maar er vielen geen doelpunten meer tot de 40ste minuut. Het was de eerste counter van Lokeren sinds de 1-1 en het leverde meteen een voorsprong op voor de bezoekers. Kristinsson kon een lage voorzet van de mee opgerukte Conte in één tijd binnenwerken. Lokeren stond aan de rust verrassend 1-2 voor.

In de tweede helft kwam Lokeren nog nauwelijks over de middenlijn, en liet City rustig komen. Tot een kwartier voor tijd had dat slechts enkele halve kansen opgeleverd. Maar toen kon Robby Fowler toch scoren, 2-2. Even later begin de jonge van Hoey een domme strafschopfout. Anelka zette de strafschop feilloos om en bracht zo Man City 3-2 voor. Hierna barstte de hel los. De thuisploeg ging nu nadrukkelijk op zoek naar de 4-2, en kreeg nog enkele mogelijkheden, maar Lokeren kon het hoofd nog net boven water houden. 3-2 biedt de Belgische club een goede uitgangspositie voor de terugmatch. In de eerste plaats zijn ze natuurlijk blij dat de gevreesde afstraffing is uitgebleven, maar als je voorgestaan hebt, wringt het toch altijd een beetje.