Brazilië slechts gelijk tegen Uruguay

Gouden punt voor Peru

Brazilië speelde op de 4de speeldag van de WK-voorronde in eigen land slechts 3-3 gelijk tegen Uruguay. Peru behaalde een knap 0-0 gelijkspel bij Ecuador. Argentinië liet twee punten in Colombia: eindstand 1-1.

Brazilië begon uitstekend aan hun duel tegen Uruguay. Kaka en Ronaldo zorgden voor een 2-0 voorsprong, maar Uruguay boog de situatie helemaal om. Forlan (Man. Utd) scoorde twee keer en bracht de stand in evenwicht. Een eigen doelpunt van Gilberto Silva zorgde zelfs voor de 2-3. Maar het was opnieuw Ronaldo die Brazilië voor een nederlaag behoedde.

Peru behaalde een belangrijk punt uit bij Ecuador. In Quito werd er 0-0 gelijkgespeeld. Andres Mendoza van Club Brugge speelde vijfenveertig minuten. Tijdens de rust bleef hij in de kleedkamer. Argentinië kwam via Crespo op voorsprong bij Colombia, dat nog geen punten telde na drie duels. Maar Angel lukte de gelijkmaker en bezorgde Colombia z'n eerste punt.

Na vier speeldagen is Paraguay leider met 9 punten. Grootheden Brazilië en Argentinië volgen op één punt. Uruguay is 4de met 7 punten. Venezuela verrassend genoeg vijfde met 6 punten. Peru is nummer zes met 5 punten. Colombia is tiende en laatste met één punt. De eerste vier gaan rechtstreeks naar het WK-2006. Nummer vijf speelt een play-off tegen de winnaar van de Oceanische zone.