Anderlecht en Club makkelijk door

Beveren en Germinal Beerschot hadden strafschoppen nodig

Vanavond stonden nog zeven partijen van de achtste finales van de Belgische voetbalbeker op het programma. Hieronder vindt u een kort overzicht van de wedstrijden. Later volgen uitgebreide verslagen van elke partij.

Club Brugge - Gent 2-0: Gent hield eerst gelijke tred bij Club Brugge, maar Clement en van der Heyden drukten het klasseverschil in doelpunten uit. Verheyen trof nog de lat.

Bocholt - Cercle: 0-3 Cercle nam een vluchtstart toen Jbari al meteen de score kon openen. Hierdoor kon het de wedstrijd rustig controleren. Nog voor de rust maakte Jbari er 0-2 van. Cercle hield alles dicht en Jbari pikte zijn derde van de avond mee.

Anderlecht - Antwerp: 4-2 Veel spektakel in het Astridpark. Tihinen en Mornar zorgden voor 2-0. Goots scoorde tegen. Toen Cissé zijn eigen doelman klopte, leek de spanning verdwenen, maar Heath bracht Antwerp nogmaals dichterbij. Aruna zorgde uiteindelijk voor de beslissing.

Heusden-Zolder - Lokeren: 2-1 Heusden nam via Japans international Suzuki de leiding en liep zelfs verder uit via De Condé. Bancé zorgde voor de aansluitingstreffer, maar Heusden hield stand in de slotfase.

Moeskroen - Denderhoutem: 4-0 Moeskroen nam zonder problemen afstand van de vierde klasser. Doelpunten op naam van Pieroni, Claeys, Martic en De Vleesschauwer.

Lierse - Germinal Beerschot: 1-1 (1-3) Victor opende de score in deze streekderby, maar Thompson herstelde het evenwicht. In de verlengingen gebeurde er niets, waardoor Luciano de held kon worden.

Westerlo - Beveren: 1-1 (4-5) In de reguliere speeltijd was er weinig te beleven in het Kuipje. Kaiper dacht de wedstrijd te beslissen, maar Janssens zorgde voor de gelijkmaker. De Ivorianen beheersten het strafschopnemen het beste.