Club Brugge zet door

Club Brugge zet door
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge is door te winnen op het veld van AA Gent verder gegaan op haar positief elan. De landskampioen besliste de wedstrijd pas vijf minuten voor tijd.

AA Gent startte het best aan de wedstrijd. Het dwong enkele goede kansen af, maar Dany Verlinden redde telkens de Brugse meubelen. Na 5 minuten staakte Gent het beginoffensief en kwam Club beter in de wedstrijd. Toch bleef AA Gent de beter voetballende ploeg. De Bufallo's bleven mooie kansen afdwingen, maar de bal ging er niet in. Ook Club Brugge was met momenten gevaarlijk, vooral via Mendoza en Victor.

Na de rust was er niet veel meer te merken van het goed voetballende Gent. De Bufallo's gingen meer naar achteren hangen, speculeerden op de counter en lieten zo Club komen. Toch kon Brugge niet echt gevaarlijk zijn. In de 80e minuut was het dan bijna raak voor Gent, maar Sandy Martens trapte op de paal. Vijf minuten later ging Nastja Ceh neer na een tackle van Ndikumana, die eerder al rood had kunnen krijgen. Timmy Simons zette zich achter de bal en trapte de penalty feilloos achter Herpoel.

Met deze winst wipt Club Brugge over Moeskroen naar de derde plaats. De ploeg van Georges Leekens speelt straks wel nog tegen... Cercle Brugge.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties