Moeskroen en Club Brugge spelen gelijk

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Moeskroen en Club Brugge hebben vanavond op Le Canonier 2-2 gelijk gespeeld. Gezien het wedstrijdbeeld een correcte uitslag, al zal Club Brugge uiteraard meer tevreden zijn met het resultaat.

Bij Club Brugge bleven maar liefst drie basisspelers op de bank: zowel Phillipe Clement, Gert Verheyen en Andrès Mendoza startten niet. Sebastian Hermans, Jonathan Blondel en Victor deden dat in hun plaats.

De wedstrijd was nog maar net begonnen, of Moeskroen stond al 1-0 voor. De eerste de beste kans, na luttele seconden, was raak : Marcin Zewlakow tikte een voorzet van Grégoire binnen. Enkele minuten later toonde Bengt Saeternes, die met twee goals op Westerlo veel vertrouwen op deed, hoe hij vrije trappen neemt : bijna was het raak, ware het niet dat Vandendriessche met een prachtige redding uitpakte. Moeskroen nam de eerste twintig minuten voor haar rekening, maar daarna nam Club Brugge het spel over. De landskampioen drukte, kwam dicht bij een goal via Victor en Bengt Saeternes, maar zag beide kansen gekeerd door respectievelijk Besengez en Lorenzi. Zo mocht Moeskroen met 1-0 gaan rusten. Die voorsprong had ook groter kunnen zijn, want Luigi Pieroni miste nog twee mooie kansen.

Ook in de tweede helft was Club Brugge baas. Tim Smolders kreeg drie uitstekende kansen, maar geen enkele verdween, onbegrijpelijk genoeg, in doel. Ook Bengt Saeternes miste opnieuw een gigantische kans. Een kwartier voor tijd bracht Philippe Clement Club Brugge verdiend op gelijke hoogte. Een goal die fel protest van de kant van Moeskroen uitlokte, want Gert Verheyen zou Franky Vandendriessche belemmerd hebben. In een dol slotkwartier scoorde Mbo Mpenza nog de 2-1, maar Verheyen kon voor een uistekende uitgangspositie voor Club Brugge zorgen door de 2-2 te scoren. Ook deze goal zorgde voor fel protest langs de zijde van Moeskroen, want zowel Gert Verheyen als Andrès Mendoza stonden offside volgens keeper Vandendriessche.

Langs de zijde van Club Brugge viel vooral een ijverige Jonathan Blondel op. Bij Moeskroen was het dan weer het geheel en een opnieuw uitstekend keepende Franky Vandendriessche die indruk maakte. Eén ding is zeker : Mbo Mpenza zal deze week genoeg stof voor discussie hebben met zijn broer Emile qua scheidsrechterlijke beslissingen.