Club Brugge overklast Torhout

Club Brugge speelde vanavond zijn tweede oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen. Het won verdiend van KM Torhout met 0-6. Club startte met volgende elf: Verbauwhede, Gvozdenovic, Maertens, Cornelis, Roelandts, Vlaeminck, Blondel, Stoica, Victor, Smolders en Balaban.

Na enkele minuten was het al raak. Een lange bal van Cornelis werd verlengd door Smolders en een gretige Balaban werkte af met een mooie lob. Club domineerde de eerste helft op balbezit maar kwam niet aan veel uitgespeelde kansen. De Brugse defensie kon niet beletten dat Torhout tweemaal dreigde voor het doel van Verbauwhede. Kort voor rust was Victor sneller op de bal dan een Torhoutse verdediger en werkte overhoeks binnen, 0-2. Sollied liet in de tweede helft een volledige nieuwe ploeg opdraven: Stijnen, Van der Heyden, Spilar, Clement, Serrebrennikov, Simons, Ceh, Englebert, Saeternes, Lange en Verheyen. Het overwicht van Club werd alsmaar groter in de tweede helft. Verheyen verzilverde het overwicht en scoorde de 0-3. Clement deed het hem na op één van de vele gevaarlijke corners van Nastja Ceh. De verdediging van Torhout begon aan alle kanten openingen te vertonen, waar Brugge maar af en toe van profiteerde. Vooral Saeternes liet enkele kansen onbenut. Uiteindelijk gaf Verheyen zijn goede wedstrijd wat meer glans met een mooie actie en dito doelpunt. Ook Lange pikte nog zijn goaltje mee na een aflegger van Verheyen.

Club domineerde deze typische oefenwedstrijd en won zo verdiend van een strijdend Torhout. De volgende oefenwedstrijd van Club is dinsdag om 19.00 in en tegen vierdeklasser Eernegem.