FC Brussels speelt gelijk tegen Steaua

Emilio Fererra kan tevreden terugkijken op zijn debuut bij FC Brussels. De neo-eersteklasser speelde 3-3 gelijk tegen de Roemeense topclub Steaua Boekarest na een spectaculaire wedstrijd.

Na een kwartier spelen kwam Steaua, in 1986 nog winnaar van de Champions League, op voorsprong via Oprita. Brussel reageerde attent en creëerde enkele mooie kansen, maar Nong en Kinet kenden geen geluk in de afwerking. Op slag van rust ontsnapte Brussels aan de 0-2: Dinita knalde voor open doel op de paal. Brussels moest zo met een achterstand, die niet onverdiend te noemen was, de kleedkamers in.

Net na de pauze kreeg Steaua opnieuw een zeer grote kans. Dit keer werkte Dinita de bal wel in doel, zodat Steaua 0-2 voor kwam. Brussels bleef er echter in geloven en kwam op het uur weer in de wedstrijd. Zezeto zette voor, Nong legde de bal binnen. Diezelfde Nong scoorde enkele minuten later nog de gelijkmaker. Weer wat later was het Christophe Kinet die voorzette, waarna Culek binnen kopte. Zezeto was nog dicht bij de 4-2, maar na een knappe actie knalde hij op keeper Khamutouski. In blessuretijd incasseerde Brussels nog de jammerlijke gelijkmaker: Dudas blunderde, waarvan Dinita profiteerde en de 3-3 scoorde.

Opstelling FC Brussels: Nys, Polovanec, Greven, Emeran, Haydock, Riise, Zezeto, Kinet, Theunis, Coveliers en Nong.