Brazilië wint Copa America

Brazilië heeft de Copa America gewonnen. In de finale werd Argentinië verslagen na het nemen van strafschoppen. Het was een zinderende finale tussen de twee Zuid-Amerikaanse voetbalgrootheden. Na de reguliere speeltijd was het 2-2. Uiteindelijk won Brazilië de strafschoppenreeks met 4-2.

Kily Gonzalez had Argentinië vanop de stip op voorsprong gebracht. Luisao, die eerder de strafschop veroorzaakte, maakte zijn fout goed door de gelijkmaker binnen te werken. In de tweede helft kwamen de Argentijnen opnieuw op voorsprong. In de 87ste minuut maakte Cesar Delgado er 2-1 van. Het pleit leek beslecht, maar in blessuretijd bracht Adriano de stand weer in evenwicht. Brazilië scoorde zijn eerste vier strafschoppen. Voor Argentinië misten Heinze en D'Alessandro. De Copa America was binnen voor Brazilië.

Brazilië: Julio Cesar; Maicon, Luisao (Cris 82), Juan, Gustavo Nery, Renato, Kleberson (Diego 54), Alex (Felipe, 63), Edu, Luis Fabiano, Adriano.

Argentinië: Roberto Abbondanzieri, Fabricio Coloccini, Roberto Ayala, Gabriel Heinze, Javier Zanetti, Javier Mascherano, Juan Pablo Sorin, Luis Gonzalez (Andres D'Alessandro 75), Mauro Rosales, Cesar Delgado 64), Carlos Tevez (Facundo Quiroga 90), Cristian Gonzalez.