Cappellen - SK Beveren 0-4

Cappellen liep in eigen huis een pandoering op tegen Beveren. Nochtans begon de thuisploeg goed aan de wedstrijd. Rombouts kwam echter net te kort op een hoekschop van Devic. Beveren knokte zich stilaan in de wedstrijd en Sanogo schoot op Lauwrys. Cappellen leed al snel onder de zware trainingsarbeid van de voorbije dagen. Severeyns (dij) en Doumbouya (bil) werden uit voorzorg aan de kant gelaten waardoor het aanvallende compartiment voor te weinig dreiging kon zorgen. Verder waren ook Van Royen (contractuur) en Verachtert (achillespees) nog steeds geblesseerd. Meeusen speelde hierdoor als rechtsachter met Devic voor zich. Van Puijm stond naast Schoenmaekers in de spits.

Beveren begint stilaan naar competitievorm te groeien, maar had in de eerste helft de hulp van de verdediging nodig. De Keyser speelde de bal verkeerd in en tester Traoré kon Sanogo de 0-1 aanbieden. Cappellen probeerde iets terug te doen, maar Geeraerts kopte naast. Toen Mattheeusen de bal afleverde bij Traoré kon Van Damme eenvoudig de 0-2 op het bord plaatsen. Twee individuele fouten zorgden er dus voor dat de bezoekers gevleid met 0-2 konden gaan rusten.

Na rust kwam Van Sas in de plaats van Van Puijm waardoor Meeusen en Devic beiden een rij konden opschuiven. Bij Beveren vielen de nieuwe Ivorianen Diawara en Tokpa in. Scheidsrechter Matthys liet zich vervangen door zijn assistent Rubbens. Beveren ging door de inbreng van deze verse krachten beter voetbal serveren en Cappellen werd weggespeeld. Seka mocht de ganse verdediging oprollen en Ferket te grazen nemen. Ook Diawara ging zijn kans, maar uiteindelijk was het Tokpa die de 0-4 binnenlegde na een knappe actie. Beveren tikte de thuisploeg af en toe van de mat. In de slotfase kwam Schoenmaekers nog dicht bij de eerredder, maar Copa kwam gepast tussen. Bij Beveren maakte invallersdoelman Verhulst de slotminuten vol als spits. Opvallend was overigens de felheid waarmee de Ivorianen de tackles aangingen in de tweede helft. Af en toe over het randje. Cappellen zal zich moeten herpakken als het wil klaar zijn tegen de eerste bekeropdracht.

Cappellen FC: Lauwrys (46' Ferket); Meeusen, Rombouts, De Keyser, Mattheeusen; Devic (70' Renier), Mucher, Kortland (70' Adriaensens), Geeraerts; Schoenmaekers en Van Puijm (46' Van Sas).

Beveren: Copa; Kante, Nwankpa, Lardenoit (86' Verhulst), Mahan; Van Damme (46' Diawara), Djire, Seka (70' Vlemenickx), Diallo; Traoré (46' Tokpa) en Sanogo
Doelpunten: 22' Sanogo 0-1, 34' Van Damme 0-2, 52' Seka 0-3 en 71'Tokpa 0-4
Geel: Djire