Engeland zet Wales opzij

Julie Néman
| 0 reacties
Engeland zet Wales opzij
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Engeland kreeg vanavond Wales op bezoek om een WK-kwalificatiewedstrijd uit te vechten. De ploeg van bondscoach Sven-Göran Eriksson was op Old Trafford met 2-0 te sterk voor het buurland. Hierdoor gaat Engeland voorlopig aan de leiding met zeven punten uit drie duels. Wales heeft na drie wedstrijden pas twee punten.

Vooraf werd er veel gespeculeerd over de Engelse opstelling. In het centrum van de verdediging, op het middenveld en in de aanval moest Eriksson moeilijke keuzes maken. Uiteindelijk kreeg de van een langdurige schorsing teruggekeerde Rio Ferdinand de voorkeur boven John Terry en speelde Nicky Butt in plaats van de geblesseerde Steven Gerrard. Voorin maakte Eriksson juist helemaal geen keuze. De Zweed zette Michael Owen en Jermaine Defoe in de spits, met Wayne Rooney daar vlak achter. Hierdoor speelde Engeland niet in een klassiek 4-4-2 systeem. De nieuwe speelwijze pakte goed uit, want Rooney kreeg veel ruimte en was een ideaal tussenstation bij de Engelse aanvallen. De nieuwe tactiek kreeg bovendien een steun in de rug door een vroeg doelpunt in de vierde minuut van Frank Lampard. Het schot van de middenvelder van Chelsea werd van richting veranderd door de hak van Owen, waardoor doelman Paul Jones kansloos was: 1-0. Engeland kreeg ook na de vroege openingstreffer de beste kansen op Old Trafford. Rooney raakte de paal, Defoe schoot voorlangs en een schot van Owen strandde op de voeten van Jones. Wales stelde daar in de eerste helft bijzonder weinig tegenover. Alleen aanvoerder Gary Speed was met een volley en een kopbal enigszins dreigend voor de ploeg van bondscoach Mark Hughes. De dribbels van Ryan Giggs hadden geen rendement en Craig Bellamy en John Hartson waren onzichtbaar.

Ook na de pauze kwam de Engelse defensie nauwelijks in de problemen tegen het machteloos ogende Wales. Toch bleef het lang spannend, omdat Rooney, David Beckham en Owen nalieten om de voorsprong te verdubbelen. Een kwartier voor tijd gooide Beckham het duel alsnog op slot. De aanvoerder kreeg de bal op links, draaide naar binnen en haalde uit met zijn gevreesde rechtervoet, waarna de bal op schitterende wijze diagonaal in de kruising vloog: 2-0. Beckham, Rooney en Owen kregen nog kansen op een derde treffer, maar het bleef bij een verdiende 2-0 overwinning. Enige minpunt voor Engeland was een gele kaart voor Beckham in de 83ste minuut. Hierdoor mist de middenvelder van Real Madrid komende woensdag de uitwedstrijd tegen Azerbeidzjan. Wellicht had Beckham dat duel sowieso moeten missen, aangezien hij bij het maken van zijn overtreding een blessure opliep en zich moest laten vervangen.

De blessure van Beckham =>

Engeland: Robinson, Gary Neville, Campbell, Ferdinand, Ashley Cole, Beckham (Hargreaves 85), Lampard, Butt, Rooney (King 86), Defoe (Smith 70), Owen.

Wales: Jones, Delaney, Gabbidon, Thatcher, Davies, Koumas (Earnshaw 73), Speed, Pembridge (Robinson 59), Giggs, Bellamy, Hartson.

Toeschouwers
: 65,224.

Scheidsrechter: Terje Hauge (Noorwegen).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties