Beker van België: 1/16de finales

Jan De Jong
| 0 reacties
Beker van België: 1/16de finales
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Beker van België: 1/16de finales
Stunten Zulte-Waregem en Antwerp?

Dit weekend begint de beker van België echt, met de eersteklassers die zich voegen bij de ploegen uit de lagere reeksen. Opmerkelijk: daarbij amper vijf tweedeklassers en maar liefst acht derdeklassers.

De 1/16 finales starten vanavond met het eerste van de twee eersteklasseduels: Oostende-Lierse. Beide ploegen keken elkaar drie weken geleden nog in de ogen. Toen won Lierse met 2-3 dankzij een sterke Mitu, die er vanavond niet bijloopt. Misschien dé kans voor KVO om haar eerste zege van het seizoen binnen te halen. Het zou wat zijn - vooral voor de moraal - mocht dat net lukken in de beker.

Zaterdagavond worden de meeste matchen afgewerkt. Verrassingen zijn niet uitgesloten. In de match Sint-Truiden-Zulte-Waregem, bijvoorbeeld. De West-Vlamingen staan aan de leiding in tweede klasse met vier punten voorsprong op Antwerp. Dat het minder gaat met Marc Wilmots en Sint-Truiden, is een eufemisme. De 15de plaats van de kanaries zegt genoeg.

Antwerp, dat dus alleen Zulte-Wargem voor zich duldt in tweede klasse, ontvangt thuis Beveren. De Ivorianen, die de tegenstander al eens durven onderschatten, doen dat nu best niet met de Great Old. De hel die ze in Zagreb leerden kennen, zou zich wel eens kunnen herhalen op de Bosuil.

De revelatie van tweede klasse twee seizoenen geleden, Eupen, neemt het thuis op tegen Westerlo. Momenteel vergaat het de ploeg uit Duitstalig België niet al te goed, met een 14de plaats, maar de beker is nog altijd de beker. Dat zal Jan Ceulemans wel weten

Deinze, middenmoter in tweede klasse, trekt met open vizier naar Daknam om er Lokeren partij te geven. En waarom zou derdeklasser Sprimont, dat vijfde staat, het op de dool zijnde Moeskroen geen pijn kunnen doen?

De andere eersteklassers, Standard, Charerloi, La Louvière en Racing Genk moeten zich normaal geen zorgen maken.

Op zondag staat het andere duel tussen twee eersteklassers op het programma, AA Gent-Brussels. Gent, zonder z'n twee kemphanen Cherrad en Oussalah, ontvangt een Brussels in vertrouwenscrisis. Maar met een gewond dier let je maar beter op, zeker in de bekercompetitie.

Anderlecht gaat naar derdeklasser Bocholt, dat een feestmiddag wil maken van het bezoek van de landskampioen. Club Brugge wacht een warm onthaal bij tweedeklasser Aalst. GBA gaat naar derdeklasser Tongeren, dat derde staat. Cercle maakt de verplaatsing naar een andere derdeklasser, Olympic Chareroi, voorlaatste in de stand.

De kalender:
Vrijdag 19/11 - 20u30:
KV Oostende - Lierse
Zaterdag 20/11 - 20u:
WS Woluwe(III) - Sporting Charleroi
La Louvière - Denderhoutem(III)
Standard - Patro Maasmechelen(II)
St-Truiden - Zulte/Waregem(II)
Lokeren - Deinze(II)
Sprimont(III) - Moeskroen
Racing Genk - Kermt-Hasselt(III)
Antwerp - Beveren
AEC Bergen - Denderleeuw(III)
AS Eupen(II) - Westerlo
Zondag 21/11 - 14u:
AA Gent - Brussels
Zondag 21/11 - 14u30:
Bocholt(III) - Anderlecht
Zondag 21/11 - 15u:
Eendracht Aalst(II) - Club Brugge
Olympic Charleroi(III) - Cercle Brugge
Tongeren(III) - Germinal Beerschot

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties