Eva's Kumtich - R. Wezemaal: absolute topper

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Eva's Kumtich - R. Wezemaal: absolute topper
Foto: © SC

Op de 12de speeldag staat in hoogste klasse  met Eva’s Kumtich versus Rapide Wezemaal de absolute topper op het programma. In het licht van deze clash is bovendien het duel tussen RSC Anderlecht en Zuid-West-Vlaanderen uitermate belangrijk.
 
Deze knaller gaat uitzonderlijk door op vrijdagavond 19.30 (19/11/2004). De landskampioenen moet bij Eva’s Kumtich zonder meer kleur bekennen. Een nieuwe nederlaag zou Rapide terugslaan tot 8 punten en dat moeten de bezoekers kost wat kost vermijden. Bij Kumtich kan trainer De Groote beschikken over zijn geijkte kern. Bij Wezemaal blijft topschutter Kristel Verelst buiten strijd. Het is trouwens gebleken dat die afwezigheid vaak doorweegt als de eindrekening van een Wezemaalse wedstrijd onder de loep wordt genomen.
 
Het duel tussen RSC Anderlecht en Zuid-West-Vlaanderen kan bij winst en Kumtichse verlies één van beide de leidersplaats opleveren. In het andere geval kan de vice-kampioen mits winst tegen Zuid-West die tweede plaats inpikken. De West-Vlamingen zijn echter mentaal gesterkt door die recente zege tegen Wezemaal.
 
Oud-Heverlee Leuven ontvangt Stand. Luik en dat is evenzeer een kraker. Beide ploegen zitten vooralsnog in het zog van de topvijf. Een unieke kans trouwens voor de thuisploeg om zich vaster bij de staart van de subtop te ankeren. Winnen wordt dus de opdracht.
 
VCD. E. Aalst zou tegen het zwalpende Hewian Girls Lanaken geen problemen mogen hebben. Nu de ajuintjes blijkbaar met volle zeilen varen moet ook de Limburgse hekkensluiter zonder pardon opzij kunnen worden gezet.
 
Sinaai Girls daarentegen moet opletten tegen het wispelturig Oostende. Als de Wase ploeg minstens zijn positie wil consolideren en misschien wel opwaarderen (opklimmen naar vierde plaats) dan moet de kustploeg gekelderd worden. Een andere mogelijkheid is niet voorhanden.
 
Vlimmeren Sp. Krijgt met Dames Zultse VV een tegenstander te bekampen die laat voetballen maar vaker het scoren links laat liggen. Kan de thuisploeg zich agressiever en trefzeker opstellen dan ligt winst voor het grijpen. Het wordt evenwel strikte aandacht geven aan het Zultse countervoetbal want Verschaeve, de Blaey e.a. Van Assche’s reageren soms zeer scherp.
 
Borgloon blijft steeds onderaan bengelen al betekende de puntendeling op Oostende een stapje in de goede richting. Tegen middenmoter Lentezon Beerse moet de thuisploeg die trend trachten verder te zetten. Beerse dat op hetzelfde tijdstip OHL versloeg bezit evenzeer goede papieren. Het kan meteen een open wedstrijd worden tussen twee ploegen die voetballen toelaten en vooral het offensief niet schuwen.  Dus smakelijk kijkvoer voor de aanwezige toeschouwers
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties