Ruzie in het Fenix Stadion

Daniel Jamro

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Na de verloren wedstrijd op Charleroi, kon geen Genkse supporter tevreden zijn. Genk verloor de eerste helft zo goed als alle duels, in de verdediging werd geflaterd, er was geen fatsoenlijke overgang van verdedigen naar aanvallen... kortom, het was niet goed.

De ingebrachte Haroun en Kpaka leken het tij te doen keren. Genk speelde beter maar de wedstrijd ging na de 2-0 onvermijdelijk op slot.

Doelman Jan Moons, verklaarde zelf dat het zijn slechtste wedstrijd ooit was. "Dit was misschien wel de meest ongelukkige wedstrijd uit mijn carrière",  aldus Moons.
De eerste helft was nog maar net begonnen of hij gaf de bal gewoon aan aanvaller Akgül.
“Gelukkig kon ik die flater nog  rechtzetten en in hoekschop keren.”

Vlak voor rusten was er een misverstand tussen Claessens en Moons waardoor Christ gemakkelijk Brogno kon bedienen, die er 2-0 van maakte. “De 2-0 was mijn fout. Ik dacht dat Claessens de bal zou wegkoppen en dus hield ik me in.
De bal rolde dan lullig door mijn benen. Gelukkig was dat net voor de rust, ik kon even bekomen.”

Voorzitter Vaessen liet ook duidelijk blijken dat hij helemaal niet tevreden was.
De voorzitter beperkt zich wel tot de eerste helft.  Volgens hem was de opstelling veel te defensief en heeft dat Genk de das omgedaan. Nog volgens de preses zou Genk nooit verloren hebben mocht het met de opstelling van de 2de helft (met Haroun en Kpaka in de plaats van Matoukou en De Condé) gestart zijn.

Trainer René Vandereycken zal niet tevreden zijn met deze laatste opmerkingen…