Het Europees rapport: Standard Luik

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Het Europees rapport: Standard Luik
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

In een minireeks getiteld "Het Europees Rapport" beoordeelt Voetbalkrant de Belgische clubs in Europa. Er wordt rekening gehouden met de prestaties, de tegenstanders en de verwachtingen.

Standard speelde nog eens Europees op niveau al vormt wat zich gisteren afspeelde in het Stade Maurice Dufrasne, kortweg Sclessin, een serieuze smet op het blazoen van de fiere Walen. Maar daar komen we straks nog op terug.

Standard hoefde geen voorronde te spelen want Beveren had de bekerfinale verloren. Als niet-reekshoofd trof het VfL Bochum, de op één na zwakste club die wel als reekshoofd gequoteerd stond. Maar het had net zo goed AEK Athene, AJ Auxerre, Rode Ster Belgrado of FC Sevilla kunnen zijn. In Luik kwamen de Rouches goed weg bij 0-0 en in het Ruhrstadion werd ternauwernood een 1-1 uit de brand gesleept. De goal van Winston Curbelo volstond voor de groepsfase.

Wat daar uit kwam, was absoluut niet van de poes: Athletic Bilbao, AC Parma, JK Besiktas en Steaua Boekarest. De eerste wedstrijd in Boekarest werd ongelukkig verloren maar daar speelde gewoon een gebrek aan Europese ervaring in mee. Tegen Parma werd gespeeld zoals we van het spelerspotentieel van Standard kunnen verwachten: wervelend en de tegenstander overklassen op techniek en fysiek. Dé manier om feitelijk ver door te stoten in om het even welke Europese beker. In Besiktas liet Standard een enorme kans liggen zich te plaatsen want in het Inönü Stadion hadden we niet echt de indruk dat er daar nog een ploeg op het veld stond die Standard moest bekampen en tegen Bilbao zagen we een ontluisterend Standard dat geen moment onbenut liet om te tonen hoe doodziek het Belgisch voetbal is.

Alles bij elkaar deed Standard wat het moest doen en waren we zelfs geneigd om een 7,5/10 te geven, maar omdat de Luikenaars het Belgisch voetbal gisteren zo te kijk zetten, moesten we onze mening herzien. Standard mag ook nog iets positiefs onthouden: de kans is vrij groot dat het door het gestegen clubcoëfficiënt bij een volgende deelname aan de Uefacup reekshoofd is in de eerste ronde waardoor het tegenstanders als Bochum kan ontlopen.

Score: 6,5/10

Lees ook de andere delen van het Europees Rapport
Het Europees rapport: UEFA-ranking =>
Het Europees rapport: RSC Anderlecht =>
Het Europees rapport: Club Brugge =>
Het Europees rapport: SK Beveren  =>
Het Europees rapport: Standard Luik =>
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties